Srnčie filé na lesnícky spôsob

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanými z polovičného množstva slaniny, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme z obidvoch strán na rozohriatom tuku. Do tuku po opekaní vložíme zvyšok slaniny nakrájanej na drobné kocky, nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu opražíme.
  2. K cibuli pridáme na tenké plátky nakrájané očistené huby, osolíme ich, okoreníme a krátko podusíme. Huby zalejeme kečupom, pridáme na rezance nakrájanú papriku a spolu podusíme. Pred koncom dusenia dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  3. Pri podávaní porcie filé položíme na tanier a polejeme ich hubovou zmesou. Vhodnou prílohou je tmavý chlieb alebo bosniaky.