Srnčí perkelt

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 28. júla 2012

... pripravené v tlakovom hrnci.

4-5
porcie
15-20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo iná časť)
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
1/2 KL
2 PL
1 dl
1 KL
1/2 PL (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na oleji opražíme do sklovita. Mäso nakrájané tiež na kocky pridáme k cibuli, necháme mäsko "vyblednúť" (aby sa póry stiahli a šťava zostala vnútri) pritom párkrát premiešame. Pridáme mletú papriku, premiešame a prilejeme asi 2-3 dl vody. Necháme zovrieť, pridáme kečup, horčicu a ostatné koreniny, tlakový hrniec zatvoríme. Po cca. 35 min. je mäso mäkké, prilejeme víno a prípadne zahustíme perkelt múkou, necháme ešte raz prejsť varom a jedlo je hotové. Podávame s kolienkami alebo knedľou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mracik9
Dobrý receptík,pozerám že máš pomocníka,tlakový hrniec,ja tvrdím že bez neho sa divina nedá variť.
oldomachac
ano dobry recept a jednoduchy, ale.......kde vziat to srncie a nepytlacit? (potom by uz bola nacim, len ceska varianta ,, zabili sme psa budeme mit srnci"), prepacte moju ironiu, ale verte, ze obycajny plebejec na srncie nema narok, dobru chut!
turistka
@KatkaSzaboova , mám rada divinu, prísun čerstvého už dávnejšie nemám, ale niekoľkokrát si rôznu divinu kúpim v Tesc-u, majú dodávateľa, v iných obchodoch u nás som nenatrafila. Tvoj recept je dobrý, už prihodený novšími koreninami. K divine dávam pár zrniek borievky. Vkladám do KK.
mariaklara
Občas sa mi tiež podarí získať od suseda, je poľovník. Recept si ukladám.
katkaszaboova
Ďakujem za vaše komentáre :-) divinou ma zásobuje môj otec, je poľovník... a u nás predávajú rôznu divinu aj v mäsiarstve. Na svojho pomocníka veru nedám dopustiť - tlakový hrniec používam stále :-)
evanaaa
Kedysi som kupovala jelenie na guláš......a divinu dostať aj v Kauflande, občas v Bille.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia