Srnčí perkelt

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 28. júla 2012 14:06
Ďalšie recepty »

... pripravené v tlakovom hrnci.

4-5
porcie
15-20 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo iná časť)
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
1/2 KL
2 PL
1 dl
1 KL
1/2 PL (na zahustenie)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na oleji opražíme do sklovita. Mäso nakrájané tiež na kocky pridáme k cibuli, necháme mäsko "vyblednúť" (aby sa póry stiahli a šťava zostala vnútri) pritom párkrát premiešame. Pridáme mletú papriku, premiešame a prilejeme asi 2-3 dl vody. Necháme zovrieť, pridáme kečup, horčicu a ostatné koreniny, tlakový hrniec zatvoríme. Po cca. 35 min. je mäso mäkké, prilejeme víno a prípadne zahustíme perkelt múkou, necháme ešte raz prejsť varom a jedlo je hotové. Podávame s kolienkami alebo knedľou. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist