Srdiečková omáčka

Autor receptu: lyali

Patríme medzi tých, ktorí kuracie srdiečka máme radi :-) Srdiečka na jemnej bielej, pre niekoho neodkukanej omáčke z bielej redkvičky, hrášku, tymiánu a bieleho jogurtu. Jednoduchá záležitosť. A na záver receptu srdiečka v srdiečku :-)

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny :-) To objímajúce sa, sa už objavilo na vareche ako soľnička a korenička - však varíme s láskou :-)
  2. Kuracie srdiečka umyjeme, očistíme a nakrájame.
  3. Cibuľku očistíme a pokrájame. Bielu redkvičku očistíme a nastrúhame na jemných očkách.
  4. Na oleji speníme cibuľku spolu s lístkami tymiánu.
  5. Pridáme cukor (1 ČL), necháme rozpustiť.
  6. Pridáme srdiečka. Statočne restujeme (asi 10 min).
  7. Pridáme redkvičku, osolíme a okoreníme. Premiešame, podlejeme vodou (asi 2 dcl) a dusíme (asi 10 min).
  8. Vo vode (asi 2 dcl) rozmiešame jogurt, gustin, cukor (1 ČL) a prevaríme (asi 10 min).
  9. Pridáme rozmrazený hrášok, prehrejeme (asi 5 min) a prípadne dochutíme.
  10. Hotovo.
  11. :-) No, to je tak, keď v špajzičke objavím ešte talianske cestovinové maxi mušle, alebo cestovinové krúžky :-)
  12. No tak ale toto... cestovinové srdiečko :-)
  13. Srdiečka v srdiečku manželovi odo mňa :-) Dobrú chuť :-)