Srdiečková omáčka
Autor receptu: lyali
Patríme medzi tých, ktorí kuracie srdiečka máme radi :-) Srdiečka na jemnej bielej, pre niekoho neodkukanej omáčke z bielej redkvičky, hrášku, tymiánu a bieleho jogurtu. Jednoduchá záležitosť. A na záver receptu srdiečka v srdiečku :-)
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny :-) To objímajúce sa, sa už objavilo na vareche ako soľnička a korenička - však varíme s láskou :-)
- Kuracie srdiečka umyjeme, očistíme a nakrájame.
- Cibuľku očistíme a pokrájame. Bielu redkvičku očistíme a nastrúhame na jemných očkách.
- Na oleji speníme cibuľku spolu s lístkami tymiánu.
- Pridáme cukor (1 ČL), necháme rozpustiť.
- Pridáme srdiečka. Statočne restujeme (asi 10 min).
- Pridáme redkvičku, osolíme a okoreníme. Premiešame, podlejeme vodou (asi 2 dcl) a dusíme (asi 10 min).
- Vo vode (asi 2 dcl) rozmiešame jogurt, gustin, cukor (1 ČL) a prevaríme (asi 10 min).
- Pridáme rozmrazený hrášok, prehrejeme (asi 5 min) a prípadne dochutíme.
- Hotovo.
- :-) No, to je tak, keď v špajzičke objavím ešte talianske cestovinové maxi mušle, alebo cestovinové krúžky :-)
- No tak ale toto... cestovinové srdiečko :-)
- Srdiečka v srdiečku manželovi odo mňa :-) Dobrú chuť :-)