/ 589. stránka

  • Recept bez obrázku

    Losos v lístkovom ceste

    Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a scedíme.

  • Recept bez obrázku

    Ryba v aspiku

    Očistenú rybu buď pokrájame na niekoľko častí, alebo menšiu vcelku vložíme do vriacej vody, v ktorej sa varí pokrájaná koreňová zelenina, korenie, ocot a soľ. Varíme 8 až 10 minút (podľa veľkosti).

  • Recept bez obrázku

    Plnený kapustový list

    Na rozpálenom oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, ochutíme korením a podusíme za stáleho miešania, kým sa neodparí prebytočná voda.

  • Recept bez obrázku

    Treska na neapolský spôsob

    Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu. Jednotlivé kúsky osolíme a necháme odležať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme v múke obalenú rybu, z...

  • Recept bez obrázku

    Brokolica so syrovou omáčkou

    Do hlbšej panvice vylejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a privedieme do varu. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný tavený syr a trošku rozdrobenej Nivy.

  • Recept bez obrázku

    Brokolica so sardelovou omáčkou

    Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, omastíme ich a pridáme k brokolici. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme sardelovú pastu, soľ, korenie, vývar...

  • Recept bez obrázku

    Losos na modro

    Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca s 0, 5 l osolenej vody, pridáme korenie a zeleninu uvaríme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Tofu s brokolicou

    Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme, každú zvlášť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané tofu, šampiňóny, posekané orechy, mrkvu a brokolicu.

  • Recept bez obrázku

    Šťuka na hubách

    Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5 hodín stáť na chladnom mieste.

  • Recept bez obrázku

    Rizoto s pórom a arašidmi

    Ryžu prepláchneme a pripravíme tradičným spôsobom (v pomere 1 diel ryže : 2 diely vody). Na oleji zľahka opražíme arašidy, pridáme korenie karí a na kolieska pokrájaný pór (bielu časť). Odstavíme a pridáme na kolieska nakrájanú...

  • Recept bez obrázku

    Exotické filé s karí omáčkou

    Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme ich na štyri časti a vyberieme jadrovník.

  • Recept bez obrázku

    Karfiol na taliansky spôsob

    Karfiol očistíme a dáme do osolenej vriacej vody s octom. Varíme na miernom plameni 10 - 12 minút. Cesnak rozotrieme so soľou, speníme na rozpálenom oleji a pokvapkáme vodou, aby nezhorkol. Pridáme zelenú petržlenovú...

  • Recept bez obrázku

    Dusená kapusta s karfiolom

    Kapustu zbavíme hlúbovitých častí, nakrájame na tenké rezance a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a sójovú omáčku. Osolíme, podlejeme a udusíme domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Baklažánový nákyp

    Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme očistené a nakrájané baklažány, rozštvrtené paradajky a jemne posolené uvarené a na plátky nakrájané zemiaky. Vrch zalejeme smotanou a posypeme syrom.

  • Baklažánová zmes

    Baklažánová zmes

    Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za fotku jej veľmi pekne ďakujeme :-)

  • Recept bez obrázku

    Kurací šalát

    Očistené a umyté kurča dáme do chladnej vody a varíme. Po 30 minútach pridáme petržlen, mrkvu a zeler. Medzitým karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode a precedíme. Zemiaky uvaríme, olúpeme a...

  • Recept bez obrázku

    Zapekané filé

    Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.

  • Recept bez obrázku

    Kalerábový šalát so špenátom a arašidmi

    Vajcia uvaríme natvrdo, vychladnuté ich očistíme a nadrobno nakrájame. Vňate umyjeme a najemno nasekáme. Z octu, 5 PL vody, soli, korenia a cukru urobíme nálev a odložíme ho nabok.

  • Recept bez obrázku

    Čínsky zeleninový šalát

    Fazuľové struky povaríme asi 3 až 4 minúty, vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Mrkvu a kapustu nakrájame na jemné rezance, osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Šťuka s dubákovou omáčkou

    Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme priečne zárezy. Dôkladne ju potrieme soľou a koreninami (bazalku pridáme až tesne pred tepelnou prípravou), pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist