/ 1232. stránka

  • Bábovka s olejom

    Bábovka s olejom

    Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohový krémovník

    Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok do pečiva) spracujeme cesto, podľa potreby pridáme múku a necháme chvíľu odležať.

  • Recept bez obrázku

    Mrežovník

    Zo všetkých surovín (buď použijeme maslo, alebo margarín) okrem džemu rukou vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku odstáť.

  • Recept bez obrázku

    Kapustníky

    Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kapustové koláče

    Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kysnuté koláčiky

    Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho do odváženej múky.

  • Recept bez obrázku

    Skalický trdelník

    Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Gerlachovské rezy

    Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme vykysnúť.

  • Bratislavské rožky

    Bratislavské rožky

    Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

  • Recept bez obrázku

    Makový koláč so slivkami

    Zo surovín zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Slivkový koláč z kysnutého cesta

    Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, vajce, soľ, roztopené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme cesto. Dáme ho do tepla vykysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Klasické pečené buchty s lekvárom

    Do väčšej misy dáme múku, olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor, prášok do pečiva a kvások. Kvások pripravíme tak, že z mlieka si odlejeme asi 50 ml, trochu ho prihrejeme, aby bolo vlažné, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Tradičný veľkonočný koláč

    Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky vyhĺbime v strede jamku. Do jamky rozmrvíme droždie, posypeme ho cukrom a zalejeme vlažným mliekom. Necháme chvíľu kysnúť. Potom pridáme rozpustené vlažné maslo a polovicu...

  • Recept bez obrázku

    Dolky starej mamy

    Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a soli. Premiešame a vypracujeme redšie cesto.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové tyčinky

    Suroviny spolu zmiesime, cesto necháme v chlade cez noc.

  • Recept bez obrázku

    Slané mandľové slzičky

    Nastrúhame syr a zo surovín spracujeme cesto a uložíme ho na noc do chladu.

  • Recept bez obrázku

    Jemný jablčník

    Najprv si pripravíme cesto tak, že vajcia rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, pridávame múku a prášok do pečiva, potom striedavo múku a postrúhané jablká, hrozienka a mleté orechy

  • Recept bez obrázku

    Oškvarkové slimáky

    Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.

  • Recept bez obrázku

    Pagáče starej mamy

    Múku rozmrvíme s masťou, aby spolu držala, potom pridáme smotanu, mlieko a soľ.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové pagáčiky

    Všetko spolu zmiesime, dáme na chvíľku do chladu a potom vykrajujeme pagáčiky

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist