Špikovaná krkovička

Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 29. decembra 2013
Špikovaná krkovička
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso nadrežeme pozdĺž ako knihu, do každého zárezu striedavo vložíme šunku, slaninu, syr a rozmarín tak, aby stopka trčala von.

  2. 2

    Pevne zviažeme, osolíme a okoreníme a pečieme asi 25 minút.

  3. 3

    Po upečení povyťahujeme rozmarín a odstránime šnúrku. Nakrájame a servírujeme.

Diskusia k receptu

hubata
To je čerstvé mäso alebo údené? Z čerstvého robievam niečo podobné a je to dobrota, pán šéfkuchár. Určite vás hostia pochvália.
paploska
vyzerá to naozaj výborne, len by som vynechala ten syr :-)
ampara
Tak koľko sa to vlastne pečie? 40 alebo 25 minút? Tých 25 sa mi zdá málo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia