Špenátový toast

Autor receptu: kecemis

Na mojich cestach som sa stretol s tymto vynikajucim toastom ktory mi raz ponukli na ranajky. Tak sa mi zapacil ze som ho skusal urobit aj doma. Je vhodny na ranajky alebo lahku veceru.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozmrazeny spenat zbaveny prebytocnej vody zmiesame s feta syrom, 3/4 cibulky, pretlacenym cesnakom a oreganom, pridame sol a korenie a olivovy olej. Ak mame vsetko dobre premiesane, natreme zmes na hrianky ktore mozeme, podla chuti, natriet este cesnakom. Takto pripravene toasty vlozime do rury zohriatej na 180 stupnov, priblizne na 10 minut, alebo pokial feta syr nezmekne. Medzicasom si pripravime vajcia v octovej vode podobne ako sa spomina v recepte na pripravu Benediktínske vajíčka. Zltko by nemalo byt uplne uvarene. Po zohriati toastov, ulozime vajicka na kazdy toast, posypeme trochu solou, korenim, pripadne cervenou paprikov a zvysnou zelenou cibulkov.
  2. Moj typ: tato zmes je vyborna tiez ak vymenime hrianky za opecene bedle.