Špenátový šalát s pomarančom a jogurtovo-syrovým dressingom

martinis - fotkamartinis, 6. marca 2014
Špenátový šalát s pomarančom a jogurtovo-syrovým dressingom
Foto: martinis

Jedna z mojich najobľúbenejších úprav špenátu, pretože jogurt a slaný syr jeho jemnú chuť zvýrazní a pomaranč osvieži. Inšpirácia knihou Šaláty na celý rok :)

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 hrsť
1/2 ks
2 ks
 PL
100 g
60 g (lučina, bryndza ap.)
 PL
 sušená či čerstvá
 štipka
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V malej miske rozmiešame jogurt a rozdrobený syr dohladka. Pridáme ocot, pažítku a ochutíme soľou a korením, opäť premiešame a dáme zachladiť.

  2. 2

    Špenát umyjeme a otrasieme. Cibuľu nakrájame nadrobno, jarné cibuľky na kolieska a všetko vložíme do väčšej misy. Zmiešame s polovicou dressingu a preložíme na tanier. Ozdobíme dielikmi pomaranča a posypeme slnečnicovými semienkami.

  3. 3

    Podávame so zvyšným dressingom a domácim chlebom :)

    Špenátový šalát s pomarančom a jogurtovo-syrovým dressingom - obrázok 3

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
si sikovnik, vsetky tvoje salaty mi idu k duhu, ten ocot v popise asi myslis balsamico, a tu surovu pomarancovu koru by som asi neschrumala, ale ako dekoraciu chapem,, a navyse fotka pekna, cele pekne :)
Veľmi zaujímavý šalátik @martinis. Už sa teším na tu chuť syra a pomaranča. @mariamka , nezdá sa mi, že by Maťo použil pomarančovú kôru. Skôr mi to pripadá, ako perfektne očistený pomaranč, zbavený aj tej bielej, horkej dužiny. Alebo ma klame zrak?
krásny svieži veľmi chutný špenátový šalát.
som rada, že ani ty sa nebojíš surového špenátu, presne tak ako ja, aj ked je ešte len z dovozu :-)
perfektne zostanú uchované vitamíny a všetky cenné látky v tomto stave.
5***** za zdravý šalát ti patrí.
@mariamka presne tak, občas volám balzamiko aj balzamikový ocot, preto som ho v postupe spomenul. Pomaranč som už už chcel vysvetliť, ale vidím, že @leomax to už urobil za mňa :) Veľká vďaka za pochvalu ;)
@izabella929 tak to som rád, že mám taký čitateľný rukopis ... ak je to vhodné slovo :)) Každopádne ďakujem ;)
@anina6 @margaretka28 @evusik potešili ma vaše pochvaly, verím, že ho vyskúšate :))
@afataga to je pseudonym pre medvedí ? :-))
@leomax ty ma poznáš ako vlastné topánky, ako som písal vyššie, už si ma s vysvetlením predbehol, vďaka ! :) až vyskúšaš, budem sa tešiť na Tvoju spätnú väzbu ;)
@pusta diskusiu pod Tvojim receptom som sledoval len veľmi letmo, takže neviem o čo presne šlo, ale jediné čo so špenátom robím je, že ho dobre prepláchnem a otrasiem, nemám s ním nijaké problémy na rozdiel od mrkvy - tie zo supermarketov sú občas ošetrované nejakým svinstvom, párkrát sa mi stalo, že som ju dobre neočistil, zjedol surovú a potom ma pekne bolelo brucho ... ale ako vravím, špenát v pohode, vďaka za koment a hviezdičky :-))
@martinis , no to si veľmi zaujímavo skombinoval... tiež by som do toho prihodila ešte aj trošku medvedieho cesnaku - nech to má "říz" :) ale inak veľmi chválim :) 5*

Pridaj komentár k receptu: