Špenátový prívarok

zuzlik0402Zuzlik0402, 36 ročná žena, Poprad, 16. septembra 2013 13:00
Ďalšie jej recepty »

jediná varianta, ktorá chutí aj odporcom špenátu

4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Z oleja a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju mliekom a vložíme do nej špenát. Mlieka treba trochu viac, aby zo zápražky neurobilo kašu ako zvyčajne, keď robíme zápražku na zahustenie, ale aby vznikla redšia kaša, až keď sa v mlieku rozpustí zmrazený špenát.

  2. 2

    Ochutíme lyžičkou soli a lyžičkou cukru, pridáme pretlačený cesnak a na zahustenie rozhabarkujeme 1-2 vajíčka podľa potreby.

  3. 3

    Podávame s vareným zemiakmi a vajíčkom na tvrdo ihneď po uvarení. POZOR! Špenát sa nesmie prihrievať!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist