Foto: zuzlik0402
jediná varianta, ktorá chutí aj odporcom špenátu
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z oleja a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju mliekom a vložíme do nej špenát. Mlieka treba trochu viac, aby zo zápražky neurobilo kašu ako zvyčajne, keď robíme zápražku na zahustenie, ale aby vznikla redšia kaša, až keď sa v mlieku rozpustí zmrazený špenát.
- 2
Ochutíme lyžičkou soli a lyžičkou cukru, pridáme pretlačený cesnak a na zahustenie rozhabarkujeme 1-2 vajíčka podľa potreby.
- 3
Podávame s vareným zemiakmi a vajíčkom na tvrdo ihneď po uvarení. POZOR! Špenát sa nesmie prihrievať!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no v našej rodine je to tak zaužívané, ohrievaním vraj špenát uvoľňuje nejaké škodlivé látky, netuším, či karcinogénne, alebo jedy či dusičnany (podobne ako niektoré huby) - na internete nájdeš tiež spústu názorov, ja som sa poučila z maminej praxe, keď ešte pred rokmi bolo zo zohrievaného špenátu strašne zle otcovi a odvtedy proste špenát nikdy neohrievame, radšej varíme po častiach