Foto: violeta
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)
porcií
Suroviny
Prívarok: | |
800 - 1000 g |
|
60 g |
|
60 g (olej slnečnicový) |
|
600 ml |
|
1 ks |
|
2 - 3 strúčiky |
|
|
|
|
|
1 - 2 ks |
|
Oprážané žemle: | |
8 ks |
|
|
|
5-6 ks |
|
|
|
2 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si bešamelový základ na prívarok. Cibuľu som opiekla na masle, môžete použiť aj slnečnicový olej. Pridala som múku, nie všetku, zvyšnú som rozmiešala v mlieku. Týmto mliekom som zaliala cibuľovú zápražku a nechala som prevrieť na nízkom stupni. Do takto pripraveného bešamelu som vložila mrazený špenát. Ja som mala svoj, ktorý si blanšírujem a mrazím v muffinovej forme.
- 2
Špenát sa v bešameli postupne rozmrazí a začne sa variť, teraz som pridala pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a nechala som chvíľu podusiť. Na záver som pridala vajíčko vymiešané s trochou mlieka a nechala prehriať. Prívarok som dochutila a rozmixovala ponorným mixérom.
- 3
Špenátový prívarok máme radi s opekanými žemľami. Tie som si prerezala na polovice tak, aby mi zostali kruhy. Každý kus som namočila do osoleného mlieka, jemne som vytlačila prebytočné, aby nebola žemľa príliš mokrá. Hneď som ju obalila vo vajíčkach vymiešaných s pretlačeným cesnakom a soľou.
- 4
Takto pripravené žemle som opiekla z oboch strán na troche oleja, prikryté a nechala odtiecť na mriežke. To je všetko, už si len pochutiť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobru chut!..-;)