Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Dnes sme mali na obed. Ja len rezance s omáčkou pretože tak to mám rada a ten môj aj s mäsom lebo je mäsožrút :-)

Suroviny

Postup

  1. Naskôr si nachystáme špenát. Je lepšie pripravovať z mrazeného špenátu, ktorý je na jemno rozmixovaný. Ja som použila pol mrazeného kupovaného a pol môjho celého tiež zamrazeného. Špenát si rozmrazíme, špenátové listy nakrájame na drobno a vyžmýkame. Pridáme do misky k vajíčkam....
  2. Vajíčka so špenátom vidličkou dobre rozmiešame a začneme pridávať múku (množstvo múky som napísala orientačne).
  3. Vidličkou zapracujeme múka, stále prisýpame pokiať sa dá.
  4. Potom už musíme cesto miesiť ručne. Dosýpame múku pokiať nám nevznike tuhšie cesto. Cesto nemusí byť dokonale vymiesené, pretože to za nás spraví strojček.
  5. Cesto začneme vaľkať na 1-tke a keď je už vláčne prepneme postupne na 6-tku a vyvaľkáme nie celkom tenké cesto...
  6. .... keďže špenátové cesto je pomerne mokré tak ho pred krájaním vyváľam v múke, to pomôže aj pri schnutí rezancov - nelepia sa. Po oschnutí múka opadne a ostane na utierke.
  7. Cesto si nakrájame na široké rezance...
  8. ale aj na tenučké slíže, ktoré dávam do krémovej polievky. Necháme na utierke presušiť.
  9. Pripravíme si omáčku tým najjednoduchším spôsobom, kyslú smotanu a syr Niva zohrievame až sa nám syr rozpustí...
  10. ... a vytvorí sa nám hustá omáčka. Ak je moc hustá prilejeme mlieko.
  11. Rezance uvaríme a ešte horúce dáme na tanier...
  12. ... prelejeme omáčkou, zamiešame a dobrú chuť!
  13. No ako som už povedala v úvode, môj muž je mäsožravec tak som mu k tomu pridala orestované kuracie prsia a do chrumkava opečenú slaninku.