Foto: pivonka
Na Vareche už špenátové palacinky sú. Tieto pridávam, pretože ja ich ukladám do rajčinovej postieľky a to je veľké plus. Je to vlastne jarné Zobraziť celý popisNa Vareche už špenátové palacinky sú. Tieto pridávam, pretože ja ich ukladám do rajčinovej postieľky a to je veľké plus. Je to vlastne jarné jedlo, ale s mrazeným špenátom sa dá variť po celý rok. Inšpiráciu mám z časopisu Burda.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Usmažíme si palacinky. Ja som robila pražské (0,5 litra mlieka, 2 vajíčka, 200 g hladkej múky, 1 PL oleja, soľ).
-
2
Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme pokrájaný špenát. Ja som použila svoj mrazený. Ochutíme soľou a korením. Chvíľu podusíme.
-
3
Jednotlivé palacinky potrieme uduseným špenátom, pokladieme nakrájaný alebo postúhaný syr a zvinieme.
-
4
Paradajky z konzervy si ochutíme soľou, korením, bylinkami a môžeme aj štipkou cukru. Polovicu dáme na olejom potretý pekáč.
-
5
Naukladáme naplnené palacinky.
-
6
Navrch dáme zbytok rajčín a na povrch dáme tiež trochu syra.
-
7
Zapečieme v rúre.
Diskusia k receptu