Špenátové cestoviny s ricottou
Špenátové makaróny s ricottou
Autor receptu: danda3
Moja prvá skúsenosť s ricottou na slano. A určite nie posledná. Príprava vám nezaberie
viac ako 30 minút.
2 porcie |
15-20 minút príprava |
Postup
- Cestoviny (pre 2osoby) dáme variť do osolenej vody, môžu byť aj špagety alebo iná cestovina.
- Cesnak pokrájame na menšie kúsky a dáme smažiť na rozpálený olej. Keď rozvonia kuchyňu, pridáme špenát, trošku orestujeme a postupne pridávame ricottu. Množstvo podľa chuti, podliala som troškou vody z cestovín, aby omáčka bola krémová. Osolíme a pridáme uvarené cestoviny, premiešame a hneď podávame. Hotovo. Veľmi jednoduché a chutné jedlo.
- Poznámka - nabudúce dám viac špenátu, lebo ho veľa neostalo. Poprípade by to mohlo ísť aj s mangoldom.