Špenátové halušky
Foto: nikky1
Halušky ako stvorené na dnešný Zelený štvrtok!
4-5
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenát spolu s vajíčkami zmixujeme a vlejeme do misky.
-
2
Primiešavame múku, aby sme dostali hustú hmotu, v ktorej nám bude stáť lyžica.
-
3
Špenátove cesto cez haluškáreň precedíme do vracej osolenej vody a varíme asi 10 minút. Potom halušky scedíme a primiešame k ním bryndzu a kyslú smotanu. Ešte dosolíme podľa chuti. :)
-
4
Servírujeme so slanikou, ktorú sme si medzi tým opražili. Vynikajúce sú aj s kyslým mliekom. Dobrú chuť .
Ano, milá @Stanci11 , byl moudrý muž. A já měla tu čest, jít kousek cesty po jeho boku. Moc toho nenamluvil, ale těch pár moudrých vět, které mi po něm zůstaly v srdci, je platných stále, čas jim neublížil, právě naopak. Krásné Velikonoce, zlatíčko!