Špenátová roláda

Autor receptu: redakcia

12-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Špenát rozmrazíme a dáma do misy, pridáme 3 žĺtka, múku, prelisovaný cesnak a soľ. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne vmiešame do špenátu.
  2. Rozotrieme na papier na pečenie (alebo vymastíme plech a vysypeme múkou) a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút.
  3. Upečené zrolujeme aj s papierom anecháme vychladnúť. pozor, cesto sa nesmie piecť veľmi dlho, aby nebolo suché, ale vláčne, prepečené (skúsime špajdlou) aby sa roláda pri točení nelámala.
  4. Uvarené vajce pokrájame nadrobno, vymiešame do penista maslo so syrom, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a vajce, všetko jemne premiešame a osolíme.
  5. Vychladnuté cesto rozmotáme, potrieme plnkou a úplne na okraj, odkiaľ budeme roládu stáčať, dáme stočené prošuto a roládu zvinieme.
  6. Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na porcie.