Špenátová roláda plnená údeným lososom

Autor receptu: matus113

Ľahké, jarné predjedlo.

6
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Postup

  1. Do rozmrazeného špenátu dáme roztlačený strúčik cesnaku. Pridáme 1 dcl šľahačky, 2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice parmezánu, korenie. Zmes dáme nad slabý plameň, osolíme, pridáme 3 žĺtka a pomaly zahrievame.
  2. Zo zvyšných 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do vychladnutej zmesi. Pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Zmes zo špenátu vylejeme na plech po celej ploche a dáme piecť na 7-10 minút na 170 stupňov.
  3. Po upečení papier s upečeným cestíčkom preložíme na čistú, navlhčenú utierku. Pomaly zvinieme na roládu a necháme vychladnúť. Na vychladené cestíčko natrieme po celej ploche nátierku. Na vrch naukladáme údeného lososa. Zvinieme na roládu, ktorú zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Po 2 a viac hodinách roládu krájame na plátky a podávame.