Foto: ikuska6
Tento špenátový nákyp robievam svojmu manželovi (ktorý nemá rád špenát :-) a mojej 21 mesačnej dcérke Olivii. Kto má deti vie, že sú dosť Zobraziť celý popisTento špenátový nákyp robievam svojmu manželovi (ktorý nemá rád špenát :-) a mojej 21 mesačnej dcérke Olivii. Kto má deti vie, že sú dosť vyberavé, ale táto dobrotka má u nás vždy úspech. Dokonca aj u manžela :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky si pripravíme krupicu, ktorú zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme si roztopili maslo. Necháme postať 20 minút a pridáme roztlačený cesnak, soľ a čierne korenie podľa chuti.
-
2
Špenát si umyjeme a dáme do vriacej vody na približne 3-4 minúty. Potom ho zlejeme do sitka a necháme odkvapkať. Vyžmýkame ho ešte v rukách a nakrájame na pásiky.
-
3
Do misky s mliekom, maslom a krupicou si pridáme 4 žĺtky a špenát a zamiešame.
-
4
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a jemne zamiešame do špenátovej zmesi. Tú potom vylejeme do formy na koláče (napr. srnčí chrbát), ktorú už máme vyloženú papierom na pečenie.
-
5
Pečieme pri 180 oC asi 20-30 min. Potom si na vrch dáme syr na zapečenie, ktorý je nastrúhaný, alebo nakrájaný na plátky a zapečieme ho do zlata. Musí to byť tvrdý syr! My máme radi s mozzarellou alebo s čedarom.
-
6
Keď je už upečená, vyberieme ju von z pekáča a vyklopíme na tanier. Je to dobré teplé aj studené. Prajem vam dobrú chuť.
Diskusia k receptu