Špenát na obed

Autor receptu: aroooo

Keďže teraz tu bol špenát na raňajky,pridávam špenátové jedlo na obed.Je to podobné,ale predsa trochu iné.

2-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do rajnice dáme olej,na ktorom zapeníme na drobno pokrájanú cibuľu a dáme zmrazený špenátový pretlak. Ten roztápame na cibuľke,obraciame.Medzitým si pokrájame rožky,pokropíme mliekom,aby sa nasiakli ale zas nie veľa mlieka,aby z nich tieklo,len aby boli vlhké,prípadne rožky ešte roztlačíme vidličkou a dáme do roztopeného a trochu povareného špenátu.Podľa chuti posolíme,pridáme mleté č. korenie a roztlačený cesnak podľa chuti /3-4 strúčiky/,zamiešame,trochu povaríme a nakoniec pridáme rozšľahané vajcia,zamiešame,povaríme,aby vajcia ztuhli.
  2. Podávame s práve uvarenými ošúpanými zemiakmi,ktoré na tanieri rozkrájame lyžicou,osolíme,na ne navrstvíme špenát /jeho hustota je ako zemiakové pyré/ a pokvapkáme trochou oleja.Ako deti a aj teraz to máme veľmi radi takto,prívarok by sme asi nezjedli.Prajem dobrú chuť.