Špenát na obed
Autor receptu: aroooo
Keďže teraz tu bol špenát na raňajky,pridávam špenátové jedlo na obed.Je to
podobné,ale
predsa trochu iné.
2-4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do rajnice dáme olej,na ktorom zapeníme na drobno pokrájanú cibuľu a dáme zmrazený špenátový pretlak. Ten roztápame na cibuľke,obraciame.Medzitým si pokrájame rožky,pokropíme mliekom,aby sa nasiakli ale zas nie veľa mlieka,aby z nich tieklo,len aby boli vlhké,prípadne rožky ešte roztlačíme vidličkou a dáme do roztopeného a trochu povareného špenátu.Podľa chuti posolíme,pridáme mleté č. korenie a roztlačený cesnak podľa chuti /3-4 strúčiky/,zamiešame,trochu povaríme a nakoniec pridáme rozšľahané vajcia,zamiešame,povaríme,aby vajcia ztuhli.
- Podávame s práve uvarenými ošúpanými zemiakmi,ktoré na tanieri rozkrájame lyžicou,osolíme,na ne navrstvíme špenát /jeho hustota je ako zemiakové pyré/ a pokvapkáme trochou oleja.Ako deti a aj teraz to máme veľmi radi takto,prívarok by sme asi nezjedli.Prajem dobrú chuť.