Foto: soncya
Zaujímavá modifikácia prípravy klasického špenátového prívarku so zaujímavou predlohou na servírovanie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do kastróla si dáme olej, maslo a múku. Pripravíme zápražku. Do hotovej zápražky pridám zmrznutý špenátový pretlak a podlejem 2 dl vývaru. Za stáleho miešania na miernom ohni špenát rozpúšťam. Vždy keď nám zhustne príliš, riedime zahusteným nesladeným tatra mliekom. Keď sa špenát rozpustí a povarí tak ho pokoreníme, posolíme a pridáme roztlačený cesnak. Zároveň si pripravíme panvicu a na rozpálený olej položíme párkové srdiečka (pozdĺžne prekrojené párky, ale nie úplne do konca, prekrojené nožičky párkov vyvrátime do tvaru srdca a spojíme špáratkom) a do nich rozbijeme po jednom vajíčku a pripravíme volské oká. Posolíme - ochutíme. Podávame s varenými omastenými zemičkami. Dobrá úprava na Valentína, alebo ak nechcú deti papať špenátik! :-)
Diskusia k receptu