Špenát, ktorý ľúbia všetci

soncya - fotkasoncya, 15. februára 2012
Špenát, ktorý ľúbia všetci
Foto: soncya

Zaujímavá modifikácia prípravy klasického špenátového prívarku so zaujímavou predlohou na servírovanie.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
4 PL
4 PL
1 KL
5 strúčikov
20 ml alebo vývar
1 plechovka
Srdiečko:
4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Do kastróla si dáme olej, maslo a múku. Pripravíme zápražku. Do hotovej zápražky pridám zmrznutý špenátový pretlak a podlejem 2 dl vývaru. Za stáleho miešania na miernom ohni špenát rozpúšťam. Vždy keď nám zhustne príliš, riedime zahusteným nesladeným tatra mliekom. Keď sa špenát rozpustí a povarí tak ho pokoreníme, posolíme a pridáme roztlačený cesnak. Zároveň si pripravíme panvicu a na rozpálený olej položíme párkové srdiečka (pozdĺžne prekrojené párky, ale nie úplne do konca, prekrojené nožičky párkov vyvrátime do tvaru srdca a spojíme špáratkom) a do nich rozbijeme po jednom vajíčku a pripravíme volské oká. Posolíme - ochutíme. Podávame s varenými omastenými zemičkami. Dobrá úprava na Valentína, alebo ak nechcú deti papať špenátik! :-)

Diskusia k receptu

nika60
už som ho dávno nerobila dík za pripomenutie urobím v najbližšej dobe srdiečka robím tiež, mám formu do mikrovlnky,ale tam je to bez párkov teraz urobím podľa Teba
braxi
špenát mám veľmi rada....ten párok je prekrásny-vidím prvý krát, určite to budem praktizovať...dakujem
evia
aj my obľubujeme špenát, ale ja ho robím opačným postupom. Do mliekového bešamelu - vriaceho dám zmrazený špenát a nechám rozpustiť - nevarím, aby sa zachovalo čo najviac vitamínov. Určite ale vyskúšam aj tvoj recept a ukladám do KK
petiatko
s kondenzovaným mliekom som robila prvý krát...výborné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia