Foto: afataga
Treba ešte využiť špargľu, tak som dumala, čo vymyslieť, bola polievka aj druhé
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
37 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto sme našli v záhrade
-
2
Tak som sa rozhodla, že škoda nechať zhniť. Na masti som udusila pokrájané masliaky asi 20 min.
-
3
Pridala som soľ, rascu a pokrájané zemiaky, zaliala som vývarom, čo som si odložila z minulého varenia špargle a nechala som variť 5 min. Potom som pridala očistnú pokrájanú špargľu a varila som ešte 12 min.
-
4
Na záver som pridala zátrepku zo smotany a múky, chvíľu som povarila, odstavila a pridala som kúsok masla. Na tanieri som posypala vňaťou.
@marianna76 to je labka od nasej psej slecny
ľahko varia takéto chutné polievočky.
@marianne mas pravdu, ale masliaky nemaju moc vyraznu chut, polievka len z nich skoro ani nie je hubova, len sa mi javilo skoda ich tam nechat napospat mikrobom, keby som dala napr. suchohriby, nedala by som sparglu, tato polievka je viac sparglova ako hubova
robiť . Potom ti ich ukážem tiež.
Dobry postreh :)
A polievocka samozrejme vyzera velmi chutne, skusim :)