Špargľa s kokosovým mliekom
Autor receptu: martamm
Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte sú orientačné, nevážila som ich. Hoci špargľu veľmi nemusím, toto mne, aj mojej mame veľmi chutilo.
2 porcie |
30 minút príprava |
20-25 minút na 250 °C |
Postup
- Špargľu ošúpeme, odkrojíme konce a uvaríme v mierne osolenej vode, do mäkka, asi 5 minút
- Hranatú zapekaciu formu na chlebíček vymastíme olejom a vysypeme kokosovou múčkou. Vychladnutú špargľu obalíme po dva-tri kusy plátkom šunky a syra, kladieme do formy. Ja som dávala na celú dĺžku iba jeden plátok a posúvala som ho na kraje tak, aby to bolo vo forme rovnomerne rozdelené. Kto chce, môže obaliť dvomi plátkami, jedlo bude este sýtejšie.
- Po spotrebovaní všetkej špargle posypeme mletým čiernym korením a vegetou.
Kokosové mlieko vylejeme do misky, pridáme 3 polievkové lyžice pochúťkovej smotany, rozmiešame a zalejeme špargľu. Zapekáme pri teplote 250 stupňov asi 20-25 minút do ružova. Hotový pokrm obsahuje dosť šťavy,ale tá dodáva jedlu výnimočnú chuť. Podávame s prílohou podľa vlastnej fantázie. Keďže ja som bola dnes lenivá, papkala som to s plátkami knackebrotu.
Dobrú chuť.