Špargľa s kokosovým mliekom

Autor receptu: martamm

Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte sú orientačné, nevážila som ich. Hoci špargľu veľmi nemusím, toto mne, aj mojej mame veľmi chutilo.

2
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Špargľu ošúpeme, odkrojíme konce a uvaríme v mierne osolenej vode, do mäkka, asi 5 minút
  2. Hranatú zapekaciu formu na chlebíček vymastíme olejom a vysypeme kokosovou múčkou. Vychladnutú špargľu obalíme po dva-tri kusy plátkom šunky a syra, kladieme do formy. Ja som dávala na celú dĺžku iba jeden plátok a posúvala som ho na kraje tak, aby to bolo vo forme rovnomerne rozdelené. Kto chce, môže obaliť dvomi plátkami, jedlo bude este sýtejšie.
  3. Po spotrebovaní všetkej špargle posypeme mletým čiernym korením a vegetou. Kokosové mlieko vylejeme do misky, pridáme 3 polievkové lyžice pochúťkovej smotany, rozmiešame a zalejeme špargľu. Zapekáme pri teplote 250 stupňov asi 20-25 minút do ružova. Hotový pokrm obsahuje dosť šťavy,ale tá dodáva jedlu výnimočnú chuť. Podávame s prílohou podľa vlastnej fantázie. Keďže ja som bola dnes lenivá, papkala som to s plátkami knackebrotu. Dobrú chuť.