Špargľa na spôsob rizota (fotorecept)
	        Autor receptu: afataga
	         
	        
	        Bojím sa napísať že rizoto, lebo by ma niektorí ukameňovali :-) viem, že to nie pravé rizoto, skôr taký slovenský spôsob. Rýchle a chutné jedlo a vlastne aj zdravé.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Očistila som špargľu a pokrájala na cca 2cm kúsky, na masle som spenila cibuľu, po chvíli pridala surovú špargľu a hrások, osolila, okorenila a dala som trochu kurkumy pre farbu, podliala vývarom a nechala dusiť asi 15 min.
 - Potom som pridala ryžu, zaliala vývarom a zakryté varila 15 min. a potom na vypnutej platni nechala dôsť 20 min. Hotové na tanieri som posypala parmazánom. Ešte som pokvapkala olivovým olejom.
K tomu šalát: rukola, paradajka, cibuľka, soľ, olivový olej a vinný ocot červený
 - šalátik