Špaldový koláč s broskyňami, kokosovým olejom a kardamónom
Pre moju najlepšiu svokru k narodeninám :)
6-8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 115 g | 
                                                             | 
                                                    
| 125 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyžička | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 190 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžičky | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 lyžičky | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 lyžičky | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rúru predhrejeme na 175 °C a vymažeme tortovú formu o priemere 23 cm.
- 2
 Ušľaháme cukor, zmäknuté maslo a kokosový olej do peny. Potom zašľaháme vajcia, pridáme vanilku, zakysanku a premiešame.
- 3
 Zvlášť premiešame obidve múky, kypriaci prášok, soľ a korenie. Spojíme s maslovou zmesou, ale miešame len chvíľu, aby sme cesto neprešľahali. Cesto dáme do formy a poukladáme naň pokrájané broskyne. Pečieme asi 1 hodinu. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


Krásna tortička
@ monika29875 Ahoj Monika, dakujem :) myslím, že nebude vadiť keď použiješ acidko, má to podobnú konzistenciu..vyskúšaj a daj vedieť ako sa koláčik podaril..:)
@monika29875 Ahoj Monika, dakujem :) myslím, že nebude vadiť keď použiješ acidko, má to podobnú konzistenciu..vyskúšaj a daj vedieť ako sa koláčik podaril..:)