Špaldový koláč s broskyňami, kokosovým olejom a kardamónom
Foto: denisac
Pre moju najlepšiu svokru k narodeninám :)
6-8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
115 g |
|
125 ml |
|
300 g |
|
3 ks |
|
1 lyžička |
|
250 ml |
|
200 g |
|
190 g |
|
2 lyžičky |
|
štipka |
|
1/2 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
5 ks |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 175 °C a vymažeme tortovú formu o priemere 23 cm.
- 2
Ušľaháme cukor, zmäknuté maslo a kokosový olej do peny. Potom zašľaháme vajcia, pridáme vanilku, zakysanku a premiešame.
- 3
Zvlášť premiešame obidve múky, kypriaci prášok, soľ a korenie. Spojíme s maslovou zmesou, ale miešame len chvíľu, aby sme cesto neprešľahali. Cesto dáme do formy a poukladáme naň pokrájané broskyne. Pečieme asi 1 hodinu. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásna tortička
@ monika29875 Ahoj Monika, dakujem :) myslím, že nebude vadiť keď použiješ acidko, má to podobnú konzistenciu..vyskúšaj a daj vedieť ako sa koláčik podaril..:)
@monika29875 Ahoj Monika, dakujem :) myslím, že nebude vadiť keď použiješ acidko, má to podobnú konzistenciu..vyskúšaj a daj vedieť ako sa koláčik podaril..:)