Špaldový koláč s broskyňami, kokosovým olejom a kardamónom
Pre moju najlepšiu svokru k narodeninám :)
6-8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 115 g |  | 
| 125 ml |  | 
| 300 g |  | 
| 3 ks |  | 
| 1 lyžička |  | 
| 250 ml |  | 
| 200 g |  | 
| 190 g |  | 
| 2 lyžičky |  | 
| štipka |  | 
| 1/2 lyžičky |  | 
| 1/2 lyžičky |  | 
| 5 ks |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Rúru predhrejeme na 175 °C a vymažeme tortovú formu o priemere 23 cm. 
- 2
Ušľaháme cukor, zmäknuté maslo a kokosový olej do peny. Potom zašľaháme vajcia, pridáme vanilku, zakysanku a premiešame. 
- 3
Zvlášť premiešame obidve múky, kypriaci prášok, soľ a korenie. Spojíme s maslovou zmesou, ale miešame len chvíľu, aby sme cesto neprešľahali. Cesto dáme do formy a poukladáme naň pokrájané broskyne. Pečieme asi 1 hodinu. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy.   
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2


 
                                                    




 
 


Krásna tortička
@ monika29875 Ahoj Monika, dakujem :) myslím, že nebude vadiť keď použiješ acidko, má to podobnú konzistenciu..vyskúšaj a daj vedieť ako sa koláčik podaril..:)
@monika29875 Ahoj Monika, dakujem :) myslím, že nebude vadiť keď použiješ acidko, má to podobnú konzistenciu..vyskúšaj a daj vedieť ako sa koláčik podaril..:)