« Naspäť na tento recept

Špaldové šišky (fotorecept) verzia na vytlačenie

Zdravšia verzia fašiangovej dobroty

Autor receptu: rennatte

Postup receptu

Do teplého mlieka pridáme med a štipku soli, premiešame
Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 1

Múku preosejeme do misy, spravíme malú jamku do ktorej vylejeme trocha teplého osladeného mlieka, rozdrobíme droždie a necháme spraviť kvások, pridáme zvyšné mlieko, žĺtka, rum, mäkké maslo, premiešame a vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 2

Nakysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 5mm a pohárom alebo formičkou vykrojíme kolieska
Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 3

Vykrojené kolieska prikryjeme utierkou a necháme 30 minút nakysnúť
Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 4

Do nakysnutých koliesok spravíme prstom jamku
Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 5

Do širšej panvice, alebo kastróla dáme rozohriať masť, v ktorej šišky vypražíme z oboch strán do zlatista. Začíname pražiť zo strany, kde je jamka. Masti treba viac, aby šišky v nej plávali. Upražené ukladáme na tácku alebo plech so servítkami, aby nasiakli prebytočný tuk zo šišiek. Do jamky vychladnutej šišky dáme lyžičkou kôpku lekváru.
Špaldové šišky (fotorecept) - obrázok 6

Suroviny




120
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist