Špagety so zelenou špargľou a žeruchou
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme.
Do varu privedieme dostatočné množstvo vody, osolíme ju a špagety v nej uvaríme.
- V hrnci zohrejeme maslo a šalotky na ňom podusíme do sklovita. Pridáme špargľu a krátko spolu podusíme. Prilejeme vývar a vmiešame mascarpone. Pozvoľna varíme ešte 10 minút, osolíme a okoreníme.
- Špagety scedíme, necháme na site odkvapkať a premiešame s omáčkou. Žeruchu opláchneme, lístočky odtrhneme, primiešame ku špagetám a ozdobíme nimi jedlo.
|