Špagety so zelenou špargľou a žeruchou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme. Do varu privedieme dostatočné množstvo vody, osolíme ju a špagety v nej uvaríme.
  2. V hrnci zohrejeme maslo a šalotky na ňom podusíme do sklovita. Pridáme špargľu a krátko spolu podusíme. Prilejeme vývar a vmiešame mascarpone. Pozvoľna varíme ešte 10 minút, osolíme a okoreníme.
  3. Špagety scedíme, necháme na site odkvapkať a premiešame s omáčkou. Žeruchu opláchneme, lístočky odtrhneme, primiešame ku špagetám a ozdobíme nimi jedlo.