Foto: enerrgizer
...inšpiráciu som našiel na Vareche.sk. Jeden z mnohých receptov, ako pripraviť chutné špagety...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...otvoríme si portál varecha.sk a čítame recepty. Rozmýšľame čo je v chladničke a na čo má chuť zbytok rodiny. Predstavíme si, ako by sme chceli aby jedlo chutilo a vyzeralo. Ideme do kuchyne a dáme variť vodu na špagety s morskou soľou, olej do vody nedávam... pripravíme a nakrájame si suroviny, cesnak nie veľmi nadrobno, aby v oleji nezhorel a bazalku len natrháme...
-
2
...na rozpálený olej dáme cesnak a po chvíľke nakrájanú chilli papričku, kto nemá rád štipľavé, bez semienok. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájané paradajky. Keď ich vkladáme do woku, tak ich v dlani stlačíme. Restujeme ich len chvíľku a potrebujeme z nich dostať chuť. Dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, štipkou sušenej bazalky a cukru...
-
3
...voda nám vrie, dáme do nej semolinové špagety (semolino - špagety z tvrdej pšenice)...toto je veeeľmi dôležité, lebo takéto špagety sú najlepšie. Varíme podľa návodu - all dente...tip: keď sú špagety už takmer hotové, vypnem plyn - špagety sa dovaria pozvoľna a mám istotu, že sa nerozvaria...tip2: špagety nezlievam, ale ich postupne vyberám do woku...do cesnakovo paradajkového základu tak dostaneme aj trošku vody, v ktorej sme varili špagety....
-
4
uvarené špagety spojíme s omáčkou a pridáme nakrájaný pór. Na tanieri ozdobíme čerstvou bazalkou. Dôležité: nesmieme zabudnúť na dobré suché biele víno...dobrú chuť
Diskusia k receptu