Špagety fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 29. júna 2010

...inšpiráciu som našiel na Vareche.sk. Jeden z mnohých receptov, ako pripraviť chutné špagety...

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4-5 strúčikov
1-2 ks
2 ks
1/2 KL




Postup

  1. 1

    ...otvoríme si portál varecha.sk a čítame recepty. Rozmýšľame čo je v chladničke a na čo má chuť zbytok rodiny. Predstavíme si, ako by sme chceli aby jedlo chutilo a vyzeralo. Ideme do kuchyne a dáme variť vodu na špagety s morskou soľou, olej do vody nedávam... pripravíme a nakrájame si suroviny, cesnak nie veľmi nadrobno, aby v oleji nezhorel a bazalku len natrháme...

    Špagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na rozpálený olej dáme cesnak a po chvíľke nakrájanú chilli papričku, kto nemá rád štipľavé, bez semienok. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájané paradajky. Keď ich vkladáme do woku, tak ich v dlani stlačíme. Restujeme ich len chvíľku a potrebujeme z nich dostať chuť. Dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, štipkou sušenej bazalky a cukru...

    Špagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...voda nám vrie, dáme do nej semolinové špagety (semolino - špagety z tvrdej pšenice)...toto je veeeľmi dôležité, lebo takéto špagety sú najlepšie. Varíme podľa návodu - all dente...tip: keď sú špagety už takmer hotové, vypnem plyn - špagety sa dovaria pozvoľna a mám istotu, že sa nerozvaria...tip2: špagety nezlievam, ale ich postupne vyberám do woku...do cesnakovo paradajkového základu tak dostaneme aj trošku vody, v ktorej sme varili špagety....

    Špagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    uvarené špagety spojíme s omáčkou a pridáme nakrájaný pór. Na tanieri ozdobíme čerstvou bazalkou. Dôležité: nesmieme zabudnúť na dobré suché biele víno...dobrú chuť

    Špagety (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

klaura
bombaaaa ... :) podobné som mala na obed a dala by som si zas ... cestoviny by som mohla jesť stále ... pekný a vtipne napísaný recept
honestka
pridavam sa, velmi jednoduche sauce na cestovinach je bezva pochutka. Pacia sa mi fotky tiez.
michsamant
presne tak, cestoviny su najrychlejsie najchutnejsie jedlo! a ta fotka ako ich mas v hrnci a ide z nich para ma dostala :)
kucharronald
Mňam....tak by som si dal :) Bazalka mi už rastie, tak musím počkať...tá stará mi zvedlla...
evusik
@enerrgizer už som si myslela, že ani vínko nebude, ale je tam, síce až na konci ale je :-) pekný recept, špagety varím presne ako ty - vyťahujem ich z vody rovno do omáčky. Myslím si, že najväčšiu chybu robia ľudia vtedy keď strčia špagety pod studenú vodu. Ako vždy krásne fotky :-)
jerica
Hm,tak to ma dostalo, cestoviny môžeme na aký koľvek spôsob. výborný recept,ešte lepší popis. Rovno do omáčky , to je bez chyby,tak robím aj halušky z bryndzou , nikdy neoplachujem.
sairaam
@enerrgizer , krásne sa Ti to podarilo nafotiť a pritom je to jednoduché jedlo, ale výborné. A nechýba Ti ani humor, hm, hm, hm...
zdezda
:-) dnes sme si ich urobili a veeeeeeeľmi , nám dospelým , chutili ! Deti jedli so syrom :-)
sovka62
Teda, Taliani sa môžu strčiť do mecha. Zajtra spravím na večeru, už sa teším.
tinca
@enerrgizer krása, ukladám, ja pór tiež napchám kde môžem, lebo ho mám rada no a fotodokument neurobí tak ani profík, chvááálim. Aj ja mám už bazalku, dnes som dostala, je ešte mladá, ale pekná
janger
Podla mna si super kuchar!!! Ja spagety vzdy zlievam, ale na buduce to vyskusam na tvoj sposob.
luss44
tak som vyskúšala na večeru tento spôsob špagiet - všetko je spolu vo woku a už budem robiť takto, je to super nápad, aj špagety chytia omáčkovú chuť
sepkam
veeeelmi dobre...parkrát ich robim takto a niekedy dam do zakladu roztopit aj par druhov syra aky mam momentalne v chladnicke....a to je tiež pecka...mnam mnam