Špagety fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 29. júna 2010

...inšpiráciu som našiel na Vareche.sk. Jeden z mnohých receptov, ako pripraviť chutné špagety...

3-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4-5 strúčikov
1-2 ks
2 ks
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...otvoríme si portál varecha.sk a čítame recepty. Rozmýšľame čo je v chladničke a na čo má chuť zbytok rodiny. Predstavíme si, ako by sme chceli aby jedlo chutilo a vyzeralo. Ideme do kuchyne a dáme variť vodu na špagety s morskou soľou, olej do vody nedávam... pripravíme a nakrájame si suroviny, cesnak nie veľmi nadrobno, aby v oleji nezhorel a bazalku len natrháme...

    Špagety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...na rozpálený olej dáme cesnak a po chvíľke nakrájanú chilli papričku, kto nemá rád štipľavé, bez semienok. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájané paradajky. Keď ich vkladáme do woku, tak ich v dlani stlačíme. Restujeme ich len chvíľku a potrebujeme z nich dostať chuť. Dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, štipkou sušenej bazalky a cukru...

    Špagety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...voda nám vrie, dáme do nej semolinové špagety (semolino - špagety z tvrdej pšenice)...toto je veeeľmi dôležité, lebo takéto špagety sú najlepšie. Varíme podľa návodu - all dente...tip: keď sú špagety už takmer hotové, vypnem plyn - špagety sa dovaria pozvoľna a mám istotu, že sa nerozvaria...tip2: špagety nezlievam, ale ich postupne vyberám do woku...do cesnakovo paradajkového základu tak dostaneme aj trošku vody, v ktorej sme varili špagety....

    Špagety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    uvarené špagety spojíme s omáčkou a pridáme nakrájaný pór. Na tanieri ozdobíme čerstvou bazalkou. Dôležité: nesmieme zabudnúť na dobré suché biele víno...dobrú chuť

    Špagety (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
bombaaaa ... :) podobné som mala na obed a dala by som si zas ... cestoviny by som mohla jesť stále ... pekný a vtipne napísaný recept
@enerrgizer už som si myslela, že ani vínko nebude, ale je tam, síce až na konci ale je :-) pekný recept, špagety varím presne ako ty - vyťahujem ich z vody rovno do omáčky. Myslím si, že najväčšiu chybu robia ľudia vtedy keď strčia špagety pod studenú vodu. Ako vždy krásne fotky :-)
Hm,tak to ma dostalo, cestoviny môžeme na aký koľvek spôsob. výborný recept,ešte lepší popis. Rovno do omáčky , to je bez chyby,tak robím aj halušky z bryndzou , nikdy neoplachujem.
@enerrgizer krása, ukladám, ja pór tiež napchám kde môžem, lebo ho mám rada no a fotodokument neurobí tak ani profík, chvááálim. Aj ja mám už bazalku, dnes som dostala, je ešte mladá, ale pekná
tak som vyskúšala na večeru tento spôsob špagiet - všetko je spolu vo woku a už budem robiť takto, je to super nápad, aj špagety chytia omáčkovú chuť
veeeelmi dobre...parkrát ich robim takto a niekedy dam do zakladu roztopit aj par druhov syra aky mam momentalne v chladnicke....a to je tiež pecka...mnam mnam

Pridaj komentár k receptu: