Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras fotorecept
Foto: radox1
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe, nakoľko prípravou na panvici sa roztápa na tuk Zobraziť celý popisPre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe, nakoľko prípravou na panvici sa roztápa na tuk podobne ako varená vo vlastnom tuku. Postup je jasný a stručný, výsledok dokonalý.
porcie
príprava
na 58 °C
Postup
-
1
Pečienku osolíme hrubozrnnou soľou, položíme na rozprestretú fóliu,zrolujeme tak,aby tam nezostal žiaden vzduch-urobíme tzv.salonku.Následne ju vložíme do sáčku a zavákuujeme. Kto nemá tento stroj (ináč všestranný v kuchyni), zabalíme ju opäť poriadne do fólie tak, aby tam nebol žiaden vzduch.
-
2
Veľký hrniec naplníme vodou, vložíme teplomer a zahrejeme na 58 °C. Kto má sous vide cirkulátor alebo varič sous vide, ten má prácu uľahčenú, pomôže aj pomalý hrniec. Varíme v kúpeli 40 minút.
-
3
Vyberieme sáčok s pečienkou, zachladíme a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 5 hodín, najlepšie na celú noc.
-
4
Sáčok rozstrihneme, vyberieme pečienku, tuk môžeme oddeliť, zohriať a dať do pohára. Pečienku krájame na plátky a podávame s tým, čo Vám k tomu pasuje, kto má rád teplú, opálime flambovacou pištoľou, kto nemá, rozhorúčená suchá panvica z oboch strán pár sekúnd do zlatohneda. Výsledok? 80 % pečienka, 20 % tuku a nie naopak. Dobrú chuť.
kedze potrebujeme konstantnu teplotu 58°,teplomer nam sluzi na jej kontrolu.
povodne som ako prilohu chcel urobit prave urobit tie jablka a pekne to nadekorovat,ale sa mi nechcelo.
Hľadala som rôzne recepty na Sous vide a toto mi padlo vhod ešte raz vďaka a palec hore. Už sa mi slinky zbiehajú.