Foto: dorisa
Mám tekvice Hokaidó a tak začínam z nich pripravovať jedlá. Niečo o tejto tekvici:Podla orientálnej medicíny je liečebná hlavne pre okruh sleziny, slinivky Zobraziť celý popisMám tekvice Hokaidó a tak začínam z nich pripravovať jedlá. Niečo o tejto tekvici:Podla orientálnej medicíny je liečebná hlavne pre okruh sleziny, slinivky brušnej a žaludku. Obsahuje provitamin A, vitamin C, B, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápník, hořčík a železo. V semienkach najdememe velmi prospešný zinok –potrebný minerál pre naše telo – a tiež velmi kvalitný, dobre stravitelný polysacharid, ktorý blahodárne posobí práve na slezinu a slinivku brušnú, a je teda vhodný aj pre diabetikov.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Očistíme tekvicu, jadierka nezahadzujeme, možeme ich vysušiť a vyluskať.
-
2
Tekvicu nakrájame na kúsky, cibuľu na malé kocočky.
-
3
Na olivovom oleji speníme cibuľu.
-
4
Pridáme nakrájanú tekvicu, soľ, čierne mleté korenie, nové korenie a dusíme. Možme podliať občas trochou vody.
-
5
Dusíme, pokial nie je tekvica mäkká. Pridáme bazalku. Vytvorí sa šťavička medzi tekvicovými kuskami. Podávame s chlebíkom,alebo bagetkou.
Diskusia k receptu