Soté z tekvice Hokaidó fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 30. januára 2011
Soté z tekvice Hokaidó (fotorecept)
Foto: dorisa

Mám tekvice Hokaidó a tak začínam z nich pripravovať jedlá. Niečo o tejto tekvici:Podla orientálnej medicíny je liečebná hlavne pre okruh sleziny, slinivky Zobraziť celý popisMám tekvice Hokaidó a tak začínam z nich pripravovať jedlá. Niečo o tejto tekvici:Podla orientálnej medicíny je liečebná hlavne pre okruh sleziny, slinivky brušnej a žaludku. Obsahuje provitamin A, vitamin C, B, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápník, hořčík a železo. V semienkach najdememe velmi prospešný zinok –potrebný minerál pre naše telo – a tiež velmi kvalitný, dobre stravitelný polysacharid, ktorý blahodárne posobí práve na slezinu a slinivku brušnú, a je teda vhodný aj pre diabetikov.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
  (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Očistíme tekvicu, jadierka nezahadzujeme, možeme ich vysušiť a vyluskať.

    Soté z tekvice Hokaidó (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu nakrájame na kúsky, cibuľu na malé kocočky.

    Soté z tekvice Hokaidó (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji speníme cibuľu.

    Soté z tekvice Hokaidó (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájanú tekvicu, soľ, čierne mleté korenie, nové korenie a dusíme. Možme podliať občas trochou vody.

    Soté z tekvice Hokaidó (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dusíme, pokial nie je tekvica mäkká. Pridáme bazalku. Vytvorí sa šťavička medzi tekvicovými kuskami. Podávame s chlebíkom,alebo bagetkou.

    Soté z tekvice Hokaidó (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tonicka53
doteraz som varila iba zelené tekvice určené na varenie smotanových omáčkok, ale tento rok kúpim aj semienka tekvice Hokaidó a vyskúšam. Vyzerá to jednoducho a zdravo.
verula
este som tuto tevicu nejedla, tak si recept ulozim a vyskusam dik
dajanca
veľmi jednoduchý recept, rýchla príprava, krásne nafotené, čo dodať si šikulka... Mne sa tento rok tekvice nevydarili, kvetov bolo dosť, ale konečný efekt 4 kusy...neviem, či včielky boli na dovolenke, asi budem musieť sama opeľovať... :-)
babi
Doris vyzerá to krásne, ja tiež robievam a pridávam k tomu aj inú zeleninu a niekedy to potom zahustím taveným syrom. Skús, je to dobré
dorisa
@toni čka53, ak chceš, ja ti pošlem semienka, vypestovala som, mám ešte.
dorisa
@dajanca , ja som mala asi 40,ale pobili mi ich krúpy, tak nie všetky prežili do tohoto času. Sú nenáročné,ani som nehnojila, nič, sadila som semienka zo zakupenej tekvice a taktiež som teraz vyberala semienka a posielala som varechačom, aj ludom z netu. Ak chceš,možem ti poslat ,ale nezaručujem kvalitu:))) Ak ich chceš vidiet, su odfotené na diskusii.  varecha.pravda.sk/diskusie/tekvica-hokaido-semienka-na-sa...
tinca
@dorisa no sú krásne na tom obr. ty si riadny mičurinec a jedlo na povianočnú diétu ako stvorené,vyskúšam len kde vziať hokaido?
julica
No toto si uložím, a keď mi tekvičky s tých tvojich semiačok vyrastú... Teším sa na ne, tento rok mám veľké záhradkárske plány :)
dorisa
@tinca , mavaju ho v hypermarketoch, v kauflande a tak. Ak mas kde vypestovat, tak ti semiačka pošlem, lebo už naozaj netuším, komu som poslala :)))
vavan
skvelé a zdravé.Ukladám do KK.
hubarka35
no aj mne si poslala doriska tie semiečka dakujem za ne i receptik-a tešim sa na jar ked možem sadit a šprtat sa v zemi...a zasadila som do kvetnika oregano a bazalku už kličia čo ma teši...
enge149
aj ja som dostala od@dorisy semienka,ďakujeme všetky za ochotu a počkáme až si ich zasadíme aj recepty potom vyskúšame...
kadgam
Varím to, kúpila som maslovú Kauflande, uvidím, ako sa osvedčí. Tohto roku idem pestovať hokaidó, semienka mám od teba.
mariaklara
V pivnici som mala odložené 4 tekvičky hokaido a už ich musím spracovať, z jednej si urobím toto a z tých troch polievku podľa teba, lebo ju máš výbornú, a odložím si z nej do mrazničky, myslím ,že sa jej nič nestane, vždy lepšie, ako by sa mali tekvičky pokaziť. Ďakujem za recept :-))
dorisa
@mariaklara , aj ja mam ešte dve tekvice..... neviem, čo s nimi...asi koláče upečiem. Ďakujem za komentár a pochvalu
tamik
dneska si pripravím tekvicu na takýto spôsob...neviem sa dočkať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia