Soté z tekvice Hokaidó (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mám tekvice Hokaidó a tak začínam z nich pripravovať jedlá. Niečo o tejto tekvici:Podla orientálnej medicíny je liečebná hlavne pre okruh sleziny, slinivky brušnej a žaludku. Obsahuje provitamin A, vitamin C, B, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápník, hořčík a železo. V semienkach najdememe velmi prospešný zinok –potrebný minerál pre naše telo – a tiež velmi kvalitný, dobre stravitelný polysacharid, ktorý blahodárne posobí práve na slezinu a slinivku brušnú, a je teda vhodný aj pre diabetikov.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Očistíme tekvicu, jadierka nezahadzujeme, možeme ich vysušiť a vyluskať.
  2. Tekvicu nakrájame na kúsky, cibuľu na malé kocočky.
  3. Na olivovom oleji speníme cibuľu.
  4. Pridáme nakrájanú tekvicu, soľ, čierne mleté korenie, nové korenie a dusíme. Možme podliať občas trochou vody.
  5. Dusíme, pokial nie je tekvica mäkká. Pridáme bazalku. Vytvorí sa šťavička medzi tekvicovými kuskami. Podávame s chlebíkom,alebo bagetkou.