Šošovicovo-čokoládové sušienky s datľami a goji

Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 13. marca 2018 14:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Šošovicovo-čokoládové sušienky s datľami a gojiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
16 ks
porcií
40 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Sušienky:
200 g
200 g
2 ks
150 g
10 g
100 g
Plnka:
200 g
100 g

Postup prípravy

  1. 1

    Sušienky: Šošovicovú múku zmiešame s práškom do pečiva, kokosovým cukrom, ovsenými vločkami a nalámanou čokoládou. Vajce vyšľaháme a zmiešame so suchou zmesou, aby vznikla vláčna zmes. Zmes necháme postáť asi 20 minút. Potom z nej tvarujeme okrúhle keksy priamo na vymastený plech, pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C 20 minút.

  2. 2

    Plnka: Vykôstkované datle rozvaríme vo vode, scedíme prebytočnú vodu a rozmixujeme na hladkú a vláčnu zmes. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke. Goji namočíme na noc do vody, aby napuchli.

  3. 3

    Nabobtnané goji zbavíme prebytočnej vody a vmiešame do datľovej zmesi, ktorou natrieme jednu stranu keksu a zatlačíme ďalším keksom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist