Šošovicová sekaná

ivah - fotkaivah, 21. júla 2013
Šošovicová sekaná
Foto: ivah

Šošovica je mimoriadne zdravá strukovina, pretože obsahuje množstvo vlákniny, bielkovín, horčíka, železa a vitamínov skupiny B. Preto sa snažím hľadať stále nové a nové spôsoby, ako ju zaraďovať do jedálnička. Toto je jeden z nich. :-)

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
100 g
50 g
1 ks
2 strúčiky
70 g
2 ks
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme postáť, kým sa voda nevpije. Šošovicu rozmixujeme na kašu, pridáme pomleté orechy, vločky, najemno pokrájanú alebo nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, surové vajcia, sójové mlieko, Tebi (neaktívne droždie - vynikajúce dochucovadlo jedál - dostať ho v biopredajniach), podľa chuti pridáme majoránku a soľ. Zahustíme kukuričnou múkou (je možné namiesto nej použiť strúhanku) tak, aby vznikla veľmi hustá kašovitá hmota.

  2. 2

    Chlebovú formu alebo srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej hmotu a pečieme 40 min. pri teplote 150°C.

  3. 3

    Po dopečení vyberieme z formy a necháme trochu vychladnúť, aby sekaná pri krájaní držala tvar. Podávame so zemiakmi a zeleninou ako hlavné jedlo alebo na studeno s celozrnným chlebom. :-)

Diskusia k receptu