Foto: ivah
Šošovica je mimoriadne zdravá strukovina, pretože obsahuje množstvo vlákniny, bielkovín, horčíka, železa a vitamínov skupiny B. Preto sa snažím hľadať stále nové a nové Zobraziť celý popisŠošovica je mimoriadne zdravá strukovina, pretože obsahuje množstvo vlákniny, bielkovín, horčíka, železa a vitamínov skupiny B. Preto sa snažím hľadať stále nové a nové spôsoby, ako ju zaraďovať do jedálnička. Toto je jeden z nich. :-)
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme postáť, kým sa voda nevpije. Šošovicu rozmixujeme na kašu, pridáme pomleté orechy, vločky, najemno pokrájanú alebo nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, paradajkový pretlak, surové vajcia, sójové mlieko, Tebi (neaktívne droždie - vynikajúce dochucovadlo jedál - dostať ho v biopredajniach), podľa chuti pridáme majoránku a soľ. Zahustíme kukuričnou múkou (je možné namiesto nej použiť strúhanku) tak, aby vznikla veľmi hustá kašovitá hmota.
- 2
Chlebovú formu alebo srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme do nej hmotu a pečieme 40 min. pri teplote 150°C.
- 3
Po dopečení vyberieme z formy a necháme trochu vychladnúť, aby sekaná pri krájaní držala tvar. Podávame so zemiakmi a zeleninou ako hlavné jedlo alebo na studeno s celozrnným chlebom. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu