Šošovica zapečená s baklažánom
Autor receptu: lubjak
Vegánske chutné jedlo
4 porcie |
20 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup- Použité hlavné suroviny
- Dáme variť šošovicu,osolenú,okorenenú čierným korením,curry,troškou chilli,veľa rascou,pridáme pór, varíme do mäkka cca 30-40minút.
- Pokrájame baklažán na tenké kolieska,poukladame na papier na pečenie alebo alobal a dame na 20minút zapiecť do trúby/pri zaverečnom pečení je skôr celé jedlo hotové/
- Do zapekacej misky vymastenej olivovým olejom poukladáme baklažán,na to navrstvíme uvarenú šošovicu,polejeme paradajkovým pyré a pokrájame paradajky
- husto posypeneme posekanou petržlenovou vňaťkou a posekaným pórom
- opakujeme postup,baklažán, šošovica,paradajkové pyré s paradajkami.Ja dávam dve vrstvy,končím paradajkami.
- Dáme piecť do vyhriatej trúby na 40minút.Potom vyberiem,posypeme vňaťou/môžeme striedať aj s bazalkou,dnes som nemala/.Ak nám zostal baklažán, poukladáme a zasypeme mandľovou múčkou/vegetariáni môžu použiť parmezán/.
Dáme do trúby zapiecť do chrumkava.
- Dobrú chuť.
|