Šošovica zapečená s baklažánom

Autor receptu: lubjak

Vegánske chutné jedlo

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Použité hlavné suroviny
  2. Dáme variť šošovicu,osolenú,okorenenú čierným korením,curry,troškou chilli,veľa rascou,pridáme pór, varíme do mäkka cca 30-40minút.
  3. Pokrájame baklažán na tenké kolieska,poukladame na papier na pečenie alebo alobal a dame na 20minút zapiecť do trúby/pri zaverečnom pečení je skôr celé jedlo hotové/
  4. Do zapekacej misky vymastenej olivovým olejom poukladáme baklažán,na to navrstvíme uvarenú šošovicu,polejeme paradajkovým pyré a pokrájame paradajky
  5. husto posypeneme posekanou petržlenovou vňaťkou a posekaným pórom
  6. opakujeme postup,baklažán, šošovica,paradajkové pyré s paradajkami.Ja dávam dve vrstvy,končím paradajkami.
  7. Dáme piecť do vyhriatej trúby na 40minút.Potom vyberiem,posypeme vňaťou/môžeme striedať aj s bazalkou,dnes som nemala/.Ak nám zostal baklažán, poukladáme a zasypeme mandľovou múčkou/vegetariáni môžu použiť parmezán/. Dáme do trúby zapiecť do chrumkava.
  8. Dobrú chuť.