Foto: janka154
Existuje mnoho receptov na prípravu tohoto madarskeho zákusku . Toto je však recept od jedného madarskeho šéfkuchára na Slovensku.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
120 g |
|
120 g |
|
6 ks celé |
|
1 ks |
|
Vanilkový krém: | |
100 g |
|
4 ks (žĺtky) |
|
2 PL |
|
1 l |
|
20 g |
|
2 ks |
|
čokoláda: | |
100 g |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
kusok |
|
okrem toho: | |
1,5 dcl |
|
60 g |
|
60 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme. Pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtka, múku a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 min.Cesto rozdelíme na tri časti.
-
2
Žĺtka vymiešame s cukrom pridáme mlieko, maslo a varíme kým krém nezhustne. Pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.
-
3
Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládu.
-
4
Upečené cesto rozdelíme na 3 kusy. Prvý polejeme rumom.
-
5
Na to dáme čokoládu .
-
6
Prelejeme vanilkovým krémom
-
7
Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom, a potrieme dzemom a posypeme orechmi.
-
8
Pridáme aj hrozienka.
-
9
Polejeme čokoládou a prelejeme krémom
-
10
Zákusok zakončujeme tretou častou cesta, ktorý taktiež polejeme rumom a čokoládou . Prelejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.
-
11
...
-
12
Koláčik necháme odstať v ľadničke aspoň 12 hodín je to naozaj nutne zjesť skôr sa neoplatí nieje tak chuťovo dobry . Vykrajujeme z neho pomocou lyžice halušky . Môžme ozdobiť šľahačkou .
Diskusia k receptu