Existuje mnoho receptov na prípravu tohoto madarskeho zákusku . Toto je však recept od jedného madarskeho šéfkuchára na Slovensku.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 6 ks celé |
|
| 1 ks |
|
| Vanilkový krém: | |
| 100 g |
|
| 4 ks (žĺtky) |
|
| 2 PL |
|
| 1 l |
|
| 20 g |
|
| 2 ks |
|
| čokoláda: | |
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
| 5 PL |
|
| kusok |
|
| okrem toho: | |
| 1,5 dcl |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme. Pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtka, múku a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 min.Cesto rozdelíme na tri časti.
-
2
Žĺtka vymiešame s cukrom pridáme mlieko, maslo a varíme kým krém nezhustne. Pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.
-
3
Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládu.
-
4
Upečené cesto rozdelíme na 3 kusy. Prvý polejeme rumom.
-
5
Na to dáme čokoládu .
-
6
Prelejeme vanilkovým krémom
-
7
Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom, a potrieme dzemom a posypeme orechmi.
-
8
Pridáme aj hrozienka.
-
9
Polejeme čokoládou a prelejeme krémom
-
10
Zákusok zakončujeme tretou častou cesta, ktorý taktiež polejeme rumom a čokoládou . Prelejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.
-
11
...
-
12
Koláčik necháme odstať v ľadničke aspoň 12 hodín je to naozaj nutne zjesť skôr sa neoplatí nieje tak chuťovo dobry . Vykrajujeme z neho pomocou lyžice halušky . Môžme ozdobiť šľahačkou .









Diskusia k receptu