Somlói galuska zákusok s5*****(fotorecept)

Autor receptu: janka154

Existuje mnoho receptov na prípravu tohoto madarskeho zákusku . Toto je však recept od jedného madarskeho šéfkuchára na Slovensku.

7
porcií
70 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka vyšľaháme. Pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtka, múku a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 min.Cesto rozdelíme na tri časti.
  2. Žĺtka vymiešame s cukrom pridáme mlieko, maslo a varíme kým krém nezhustne. Pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.
  3. Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládu.
  4. Upečené cesto rozdelíme na 3 kusy. Prvý polejeme rumom.
  5. Na to dáme čokoládu .
  6. Prelejeme vanilkovým krémom
  7. Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom, a potrieme dzemom a posypeme orechmi.
  8. Pridáme aj hrozienka.
  9. Polejeme čokoládou a prelejeme krémom
  10. Zákusok zakončujeme tretou častou cesta, ktorý taktiež polejeme rumom a čokoládou . Prelejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.
  11. ...
  12. Koláčik necháme odstať v ľadničke aspoň 12 hodín je to naozaj nutne zjesť skôr sa neoplatí nieje tak chuťovo dobry . Vykrajujeme z neho pomocou lyžice halušky . Môžme ozdobiť šľahačkou .