Somlói galuska zákusok s5*****(fotorecept)
Autor receptu: janka154
Existuje mnoho receptov na prípravu tohoto madarskeho zákusku . Toto je však recept od jedného madarskeho šéfkuchára na Slovensku.
7 porcií |
70 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Bielka vyšľaháme. Pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtka, múku a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 min.Cesto rozdelíme na tri časti.
- Žĺtka vymiešame s cukrom pridáme mlieko, maslo a varíme kým krém nezhustne. Pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.
- Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládu.
- Upečené cesto rozdelíme na 3 kusy. Prvý polejeme rumom.
- Na to dáme čokoládu .
- Prelejeme vanilkovým krémom
- Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom, a potrieme dzemom a posypeme orechmi.
- Pridáme aj hrozienka.
- Polejeme čokoládou a prelejeme krémom
- Zákusok zakončujeme tretou častou cesta, ktorý taktiež polejeme rumom a čokoládou . Prelejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.
- ...
- Koláčik necháme odstať v ľadničke aspoň 12 hodín je to naozaj nutne zjesť skôr sa neoplatí nieje tak chuťovo dobry . Vykrajujeme z neho pomocou lyžice halušky . Môžme ozdobiť šľahačkou .