Sójové rezne na smotane

Autor receptu: dandy51

Tento recept vymyslela moja dcéra a veľmi nám chutil.Sójové rezne sa pre nevegetariánov dajú nahradiť aj mäsom.

4
porcie
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Plátky si uvaríme v slanej vode.Necháme vychladnúť a vytlačíme z nich zvyšnú vodu.
  2. Z ingrediencií (okrem cibule) zmiešame marinádu.Ak sa jej nám bude zdať málo (Máme viac sój.plátkov,chceme viac marinády) urobíme radšej dvojitú dávku.Plátky namočíme do marinády a necháme pár hodín odstáť.
  3. Spodok zapekacej misy vymastíme maslom,vylejeme polku marinády a poukladáme sój.plátky.Na plátky poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a zalejeme zvyškom marinády.Po zapečení posypeme strúhaným syrom.Podávame s varenými zemiakmi a kapustovým šalátom.