Sójové rezne na smotane
Autor receptu: dandy51
Tento recept vymyslela moja dcéra a veľmi nám chutil.Sójové rezne sa pre nevegetariánov dajú nahradiť aj mäsom.
4 porcie |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Plátky si uvaríme v slanej vode.Necháme vychladnúť a vytlačíme z nich zvyšnú vodu.
- Z ingrediencií (okrem cibule) zmiešame marinádu.Ak sa jej nám bude zdať málo (Máme viac sój.plátkov,chceme viac marinády) urobíme radšej dvojitú dávku.Plátky namočíme do marinády a necháme pár hodín odstáť.
- Spodok zapekacej misy vymastíme maslom,vylejeme polku marinády a poukladáme sój.plátky.Na plátky poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a zalejeme zvyškom marinády.Po zapečení posypeme strúhaným syrom.Podávame s varenými zemiakmi a kapustovým šalátom.