Sójové nudličky na kari a kokose

Autor receptu: seyo

Nejedná sa o žiadnu extra exotiku, ani o nič nové a netradičné. Skôr by som rád poukázal na to, že aj vegánske jedlo môže byť chutné a výživné. Kto nemá odvahu, alebo z akýchkoľvek dôvodov sóju nekonzumuje, môže ju nahradiť kuracinou.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sójové nudličky si uvaríme vo vode s dvomi PL sójovej omáčky. Stačí im 10 minút, ešte s nimi budeme pracovať. Po uvarení vodu zlejeme a dôsledne nudličky vymačkáme od prebytočnej vody! Premiešame ich s lyžičkou horčice a dvomi lyžičkami kukuričného škrobu.
  2. Na panvicu dáme rozpáliť olej. Ja som použil arašidový, ryžový je takisto fajn. Myslím, že nikto nič nepokazí ani klasickým slnečnicovým .. olivový by som nedával. Na olej hodíme kari pastu a na miernom plameni ju za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty .. prvotná silná aróma sa rozloží a pasta chuťovo zjemnie. Pridáme na kúsky nakrájané chilli papričky a už na silnejšom ohni ich restujeme ďaľšie 2 minúty.
  3. Pridáme vopred pripravené sójové nudličky a na prudšom plameni ich orestujeme a premiešame s kari. Restujeme ich asi 3-5 minút. Dochutíme troškou rímskeho kmínu a dvomi pretlačenými strúčikmi cesnaku.
  4. Nakoniec pridáme malú plechovku hustého kokosového krému a asi 2 dcl vody. Premiešame, prejdeme asi minútu varom a sme hotoví :).
  5. Ako príloha je ideálna ryža basmati. Ja som doma našiel "len" jazmínovú .. vďaka aj za ňu :) Kto si všimol, že som nič nesolil, všimol si dobre .. ingrediencie sú slané dosť sami o sebe, takže so soľou radšej počkajte na koniec, nič tým nepokazíte. Dúfam, že tento rýchly, nenáročný a relatívne lacný recept spraví niekomu radosť. Dobrú chuť!