Sójové mäso so špenátom a šampiňónmi

Autor receptu: asined

Keďže som všade nachádzala recepty so špenátom ako cestoviny a rizoto, tak som si vymyslela toto jedlo. Jem to s celozrným pečivom hlavne preto, že cestovín a ryže som už prejedená.

Postup

  1. Podľa návodu na obale si pripravíme sójové kocky. V druhom hrnci na masle pomaly roztápame špenátový pretlak (ten sa bude na malom ohni robiť cca kým nedokončíme ostatné veci). Nezabudnite občas premiešať.
  2. Na panvici si speníme cibuľku, keď bude urobená do sklovita pridáme šampiňóny (kto chce môže aj čerstvé huby) a necháme chvíľku dusiť. Pridáme soľ, korenie a rascu a rovnako tieto koreniny spolu s cesnakom pridáme k špenátu.
  3. K okoreneným šampiňónom pridáme sójové kocky, premiešame a necháme chvíľku spolu dusiť. Keď sa nám zo špenátu odparí časť vody pridáme ho k sóji a spolu necháme variť cca 5 min.