Sójové mäsko na čínsky spôsob fotorecept

piglin - fotkapiglin, 12. januára 2011
Sójové mäsko na čínsky spôsob (fotorecept)
Foto: piglin

Mám rada sójové mäso, dokonca ju varím aj svokrovi, ktorý sa stále dušoval, že on by sóju do úst nikdy nedal:) Dnes som uvarila na obed sóju tiež. Skúste to aj vy:)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1 bal., (zmes)
1 ks
5 PL
1 KL
1 KL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sójové rezance uvaríme v 1 l vody, do ktorej pridáme 1 PL sójovej omáčky a 1 PL solčanky (zeleninová soľ bez glutamánu). Varíme 5 minút bez pokrievky. Rezance scedíme. Na oleji opražíme cibuľku pokrájanú na veľké kocky. Pridáme sójové rezance a pražíme na veľkom ohni asi minútu.

    Sójové mäsko na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mrazenú zeleninu (ja som použila zeleninovú zmes na čínu z reťazca so žlto - modrým logom:))

    Sójové mäsko na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    2 dl vody zmiešame so 4 PL sójovej omáčky a 1 KL hnedého cukru, pridáme 1 KL škrobu. Takto vzniknutú zálievku nalejeme na opraženú zeleninovo - sójovú zmes a krátko povaríme.

    Sójové mäsko na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...servírujeme s ryžou.

    Sójové mäsko na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Dnes sme mali toto jedlo na obed :) Dala som čerstvú zeleninu (mrkva, pór, brokolica), celkovo sa nám veľmi pozdávalo, zjedli sme všetko s veľkou chuťou.





Pridaj komentár k receptu: