Syrové koláčiky
Syrové koláčiky

Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom

Zuzana Dvorská
Concept Bakery, 27. augusta 2022
Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou. Na prípravu sa používa Zobraziť celý popisTento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou. Na prípravu sa používa chuťovo výrazný syr s vysokým obsahom tuku, ako je ementál, gorgonzola, no použiť môžeme aj syr s modrou plesňou. Ak koláčiky pripravíme väčšie, môžeme ich naplniť rôznymi plnkami, napríklad lososovou, cesnakovou či bylinkovou.

20 ks
porcií
20-35 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
100 g nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Keď už má cesto teplotu nižšiu ako 38 °C, ručne primiešame na malé kocky (2 x 3 mm) nakrájaný ementál.

  2. 2

    Plechy na pečenie vystelieme perforovanou silikónovou podložkou silikomart alebo papierom na pečenie. Lyžicou nanášame na plech na pečenie malé kôpky syrového cesta, ktoré nakoniec posypeme najemno nastrúhaným parmezánom.

  3. 3

    Koláčiky necháme pred vložením do rúry ešte 10 – 12 minút postáť, cesto sa stabilizuje a rovnomernejšie rastie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 – 35 minút dozlatista.

Diskusia k receptu

janger
Pekny recept, aj velmi pekne upecene, vydarene.
Len ten uvod ma trosku prekvapil, ze ich miluju hlavne Holandania. Nepomylili ste si to s inymi gulkami - bitterballen ? Tie totiz Holandania miluju pri roznych posedeniach ovela viac.
Gulky z normalneho odpalovaneho cesta su tiez oblubene, viac v sladkej forme, plnene hlavne slahackou, ale to skor ako zakusok.
Na slano sa tiez niekedy podavaju, plnene lahkym kremom, mousse, s lososom, syrom....ale tie su tiez povacsine z normalneho odpalovaneho cesta.
Aj taketo syrove poznam, to sa skor podoba na francuzske Gougères.
Ale este raz, recept je pekny :-)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia