Sobášnica zo smotanou

Autor receptu: elysa

Polievka na žiadosť môjho manžela,zdrojom bol internet,ale na vareche som našla pod týmto názvom iba jeden recept,ale ten je iný...

Postup

  1. Fazuľu večer namočíme do vody,na druhý deň ju dáme variť.Zvlášť dáme variť zemiaky a zvlášť aj kapustu.Kapustu som opláchla vodou a zaliala som ju tak akurát na varenie,aby vody nebolo príliš veľa.
  2. Keď je fazuľa uvarená pridáme k nej scedené zemiaky a kapustu.Zvlášť orestujeme cibuľku na masti.
  3. Pretlačený cesnak zmiešame zo soľou a všetko vložíme do polievky-cibuľu aj cesnak.
  4. Pripravíme si zátrepku zo smotany a hladkej múky.Zátrepku vylejeme do polievky.
  5. Polievku privedieme do varu,ochutíme soľou a mletým čiernym korením.Chvíľu ju ešte povaríme slabým varom.Polievka sa má podávať s čerstvým chlebom,ja si myslím,že langoš by ju nepokazil.