Sobášnica zo smotanou
Autor receptu: elysa
Polievka na žiadosť môjho manžela,zdrojom bol internet,ale na vareche som našla pod
týmto názvom iba jeden recept,ale ten je iný...
Postup
- Fazuľu večer namočíme do vody,na druhý deň ju dáme variť.Zvlášť dáme variť zemiaky a zvlášť aj kapustu.Kapustu som opláchla vodou a zaliala som ju tak akurát na varenie,aby vody nebolo príliš veľa.
- Keď je fazuľa uvarená pridáme k nej scedené zemiaky a kapustu.Zvlášť orestujeme cibuľku na masti.
- Pretlačený cesnak zmiešame zo soľou a všetko vložíme do polievky-cibuľu aj cesnak.
- Pripravíme si zátrepku zo smotany a hladkej múky.Zátrepku vylejeme do polievky.
- Polievku privedieme do varu,ochutíme soľou a mletým čiernym korením.Chvíľu ju ešte povaríme slabým varom.Polievka sa má podávať s čerstvým chlebom,ja si myslím,že langoš by ju nepokazil.