Foto: izabella929
Už sa dávno chystám pridať tento recept, čakala som na čerstvé domáce vajíčka...moje sliepky sa rozhodli štrajkovať, takže som ho upiekla z kupenských, ale Zobraziť celý popisUž sa dávno chystám pridať tento recept, čakala som na čerstvé domáce vajíčka...moje sliepky sa rozhodli štrajkovať, takže som ho upiekla z kupenských, ale nie som spokojná...chuť je celkom iná, na akú som zvyknutá..
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
12 lyžíc |
|
13 lyžíc |
|
1 lyžička |
|
Krém: | |
8 ks |
|
4 dl |
|
2 lyžice |
|
180 g (margarín) |
|
100 g |
|
Na vrch: | |
4 dl + stužovač |
|
2 lyžice strúhaná |
|
Postup
-
1
Vajíčka si rozdelíme..Bielky začnem šlahať a postupne pridávam k nim 12 lyžíc cukor..vyšlahať na tuhú hmotu...
-
2
K vyšlahanej hmote som pridala postupne polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva..
-
3
Plech strednej veľkosti som potrela maslom a vysypala múkou. Vyliala som do neho cesto a rozotrela po celej ploche..trúbu som rozohriala na 180 st. a piekla som 20 min.Upečené cesto som nechala chladiť.
-
4
Kým sa koláč chladil, urobila som si krém..8 žltkov,4 lyžice cukor,5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice vanilkového cukru som vymiešlala..zmiešanú hmotu som vyliala do rajnice a uvarila a na hustú kašu. Pokial sa uvarená kaša chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny a postupne primiešala aj vychladenú hmotu a šlahačom so vymiešala na hladký krém..
-
5
Hotovým krémom som potrela celá koláč.
-
6
Celý koláč som potrela šlahačkou..do šlahačky som pridala trošku stužovača, aby dobre držala ....
-
7
Na snehulienku som postrúhala čokoládu.Dobrú chuť..
-
8
Hotovééé.-)
@izabella ,tak som ho vyskúšala a všetkým veľmi chutil,hlavne mojim deťom tak už má čestné miesto v mojej písanke a dakujem za skvelý recept.Nemám ho síce taký vysoký ako ty,ale asi mám aj väčší plech,v každom prípade bol vynikajúci.:-))