Snehulienka fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. marca 2012

Už sa dávno chystám pridať tento recept, čakala som na čerstvé domáce vajíčka...moje sliepky sa rozhodli štrajkovať, takže som ho upiekla z kupenských, ale Zobraziť celý popisUž sa dávno chystám pridať tento recept, čakala som na čerstvé domáce vajíčka...moje sliepky sa rozhodli štrajkovať, takže som ho upiekla z kupenských, ale nie som spokojná...chuť je celkom iná, na akú som zvyknutá..

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
12 lyžíc
13 lyžíc
1 lyžička
Krém:
8 ks
4 dl
2 lyžice
180 g (margarín)
100 g
Na vrch:
4 dl + stužovač
2 lyžice strúhaná




Postup

  1. 1

    Vajíčka si rozdelíme..Bielky začnem šlahať a postupne pridávam k nim 12 lyžíc cukor..vyšlahať na tuhú hmotu...

    Snehulienka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K vyšlahanej hmote som pridala postupne polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva..

    Snehulienka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech strednej veľkosti som potrela maslom a vysypala múkou. Vyliala som do neho cesto a rozotrela po celej ploche..trúbu som rozohriala na 180 st. a piekla som 20 min.Upečené cesto som nechala chladiť.

    Snehulienka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa koláč chladil, urobila som si krém..8 žltkov,4 lyžice cukor,5 lyžíc polohrubej múky, 2 lyžice vanilkového cukru som vymiešlala..zmiešanú hmotu som vyliala do rajnice a uvarila a na hustú kašu. Pokial sa uvarená kaša chladila, vymiešala som maslo s cukrom do peny a postupne primiešala aj vychladenú hmotu a šlahačom so vymiešala na hladký krém..

    Snehulienka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovým krémom som potrela celá koláč.

    Snehulienka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celý koláč som potrela šlahačkou..do šlahačky som pridala trošku stužovača, aby dobre držala ....

    Snehulienka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na snehulienku som postrúhala čokoládu.Dobrú chuť..

    Snehulienka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotovééé.-)

    Snehulienka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marcy
mňam :-) je krásne vysoký a prudko jedlý,zbožňujem hutný krém a pravú šľahačku....
cica2
tak ten je krásny a aký vysoký :-)...veru, tiež najradšej pečiem, keď mám domáce vajíčka, potom aj to cesto je pekné žltučké....keď som robila jahodovú roládu, tak som dávala domáce vajíčka a keď banánovú, tak som dala kupenské a už bolo vidno ten rozdiel a hoci chuťovo sa nelíšili ale na kréme je to už iné, ako píšeš....ale verím že aj tvoj zákusok musel výborne chutiť, vyzerá lákavo :-))...a pekné foto, také jarné :-)
tetrisss
Hm, v tomto pripade cesto nebude zlte ani za pouzitia domacich vajec :))). Super kolacik, mnam.
ola111
Ten musí byť lahodnýýý,len tú lyžičku zaboriť:-)
cica2
@tetrisss ja viem že v tomto recepte ani nemôže byť, kedže cesto sa robí z bielkov :-)....len som písala že keď pečiem, tak mám radšej domáce vajíčka a @izabella929 spomína že krém robený z kupenských...že to nebolo chuťovo ono...z domácich je aj kréme omnoho lepší....no, už píšem ako hotentot, xixi
cica2
oprava...krém!....blbne mi net, tak už zrejme končím...
cistinka
Máš ho nádherný....ja som rada, že som zohnala konečne domáce vajíčka. Tu v Prahe je teraz problém s vajcami, v obchodoch ich predražujú až na 7,20 Kč za kus. Mne sa podarilo zohnať domáce, veľké žltučké za 3 koruny :-)
danielas
Tvoja snehulienka je náherná,nadýchaná,ľahučká ako vánok. Priliehavý názov koláčika,nepochybujem ,že je jedinečný
marijanka712
krásný, chutný zákusok ten sa ti vydaril iste ste si pochutili a nám nič nezvýšili....
izabella929
Ďakujem pekne za komentáriky:-))) a veru si ešte pochutnávame a je lahučký a ten krém, nuž výborné...verte mi.-))
marianne69
....kraaaaasa,teda ten by som si dala, takemu zakusku odolat neviem,spravim urcite,vdaka Izka
3sandra3
paráda... Mňam,,, ako by som jeden zbodla,, vyzerá taký ľahodný
sany11
tak presne takyto zakusok by som si teraz dala.slinky sa mi zbiehaju.
dorisa
Parádny koláčik, páči sa mi, ukladám si ho, ďakujem
sovka62
Fíha, ten vyzerá dobre! Šľahačku síce veľmi nemusím, stačil by mi ten maslový krém, ale veď si môžem odkrojiť vopred bez šľahačky. Ukladám, iste naň príde rad.
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za komentáriky.-)) som rada, že sa vám tento výborný koláčik páči.-)
bejgi
jeej snehulienka ako vyšitá, už len 7 trpaslíkov chýba, ale ja si počkám @izabella929 a potom upečiem :)))
zdezda
Nádhera, prudko jedlá snehulienka, urobím ju k Veľkej noci :-)
izabella929
@bejgi ,dá sa upiecť aj trpaslíkov.-)))potom ich ja odkukám od teba.-)))))@zdezda , je vznikajúci, ale doporučujem do vyšlahanej bielkovej hmoty dať iba zarovnané lyžice polohrubej múky...dala som vrchovaté a urobila som chybu...ostatné je super.-)
elisticka
waaaaaau Izabelka krasny kolacik uz som si ho ulozila... skoda ze drzim dietu to zas bude... len sa pozerat a ovoniavat:-))
orchidea
to je niečo pre mňa s kopcom šľahačky....krásny koláč, ukladám si...
evanaaa
@izabella929 , pošteklila si nám chuťové bunky, hlavne mne, pijem kávu, obzerám sa, čo by som si dala, ale nič nemám, a zrazu bomba - obrázok, ktorý ma podráždil ( v dobrom), taký krémový by som práve chcela mať pred sebou a nielen na obrázku. Plnkou mi pripomína krémeš, alwe ve&´d aj to je, s takým krémom a šľahačkou navrch, vhodný na slávnostnú príležitosť.
izabella929
@evanaaa , nuž keby si bola bližšie, pozvala by som ťa na kafíčko s takým mňam koláčikom.-))veru je do čoho lyžičku ponoriť...výdatný.-)
medovnicek
mňamkový koláčik, narobila si mi chute, odkladám recept, inak neviem či zvykneš používať rastlinnú šľahačku, je výborná na vrch koláčov, lebo drží dobre tvar a netreba pridávať stužovač
hubata
Ako to že mi tvoja "Snehulienka" ušla? Krásny koláčik, ukladám do KK, lebo je určite výborný. Vďaka.
izabella929
@hubata..ve ľmi pekne ďakujem Jarka.-) tvoje kometáriky sú pre mňa veľkým povzbudením..pripravujem nové zákusky..potom nezabudni, že som ešte tu..)
margaretka28


@izabella ,tak som ho vyskúšala a všetkým veľmi chutil,hlavne mojim deťom tak už má čestné miesto v mojej písanke a dakujem za skvelý recept.Nemám ho síce taký vysoký ako ty,ale asi mám aj väčší plech,v každom prípade bol vynikajúci.:-))
mkarell
Ja som ho dnes robila ako bezlepkový, namiesto múky do cesta som pridala bezlepovú Promix Uni a do krému zlaté klasy, je vynikajúci
izabella929
@margaretka28...ve ľmi si ma potešila a ďakujem pekne za vyskúšanie môjho receptu.-)))ja som ho piekla na menšom plechu...jaj na tento zákusok veľmi rada spomínam...)u nás ho našli baby z môjho okolia a prišli mi domov povedať, že bol úžasný...) ďakujem aj za foto...)
majka1205
aj ja som ho prave dokončila ale zdaleka nie je taky vyskoky ako vaš na foto,ta kaša ktora sa ma varit to je jedna glocka a neda sa to vyšlahat do hladka :-(
izabella929
@majka1205...Majka , kaša sa musí uvariť na hustý tvrdý krém..v bode 4 mám uvedené suroviny do kaše...a výška zákusku závisí od toho v akom plechu sa koláč pečie...ja mám malú chladničku a zmestí sa mi do nej iba malý plech, takže zákusky musím piecť na takú veľkosť...lebo to všetko komplet ide do chladničky na noc...až na druhý deň som zákusky krájala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia