Snehové gule s Nutellou a Tatrankou fotorecept
Foto: izabella929
Taký starodávny recept som inovovala... Možno tento víkend urobím radosť mojim milým. Do krému som použila mascarpone a Nutellu. Na obaľovanie guliek som použila Zobraziť celý popisTaký starodávny recept som inovovala... Možno tento víkend urobím radosť mojim milým. Do krému som použila mascarpone a Nutellu. Na obaľovanie guliek som použila strúhanú Tatranku...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: 2x | |
4 ks |
|
200 g |
|
4 PL |
|
125 g |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
1 PL |
|
6 ks (napolitánky) |
|
Parížska šľahačka: | |
250 ml |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Deň vopred som si pripravila parížsku šľahačku na zdobenie. Do rajnice som dala šľahačku, polámala som do nej čokoládu a nechala prejsť varom... Vychladila a uložila do chladničky na celú noc. Na cesto som rozbila 4 vajcia, pridala som cukor a vymiešala do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva a kakao a v malých dávkach som vmiešala do cesta.
-
2
Tento postup som opakovala 2x. Pokiaľ sa mi na plechu pieklo prvé cesto, pripravovala som si druhé. Upečené cestá som nechala chladiť na mriežke. Ak máte odvahu, môžete všetko vymiešať naraz a cesto rozdeliť na 2 polovice...
-
3
Pripravila som si korpusy a Tatranky. Pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si krém a Tatranky na obaľovanie..
-
4
Tatranky som nastrúhala na obyčajnom strúhadle. Mne sa to takto lepšie páči, lebo niekde sú aj väčšie kúsky a je to chrumkavé...
-
5
V mlieku som vymiešala puding a uvarila som hustú kašu. Nechala som ju vychladiť. Osobitne som vymiešala mascarpone s cukrom, pridávala som vychladnutý puding a napokon 2 kopcovité lyžice Nutelly.
-
6
Krém som dobre vyšľahala a uložila do chladničky vychladiť..
-
7
Z korpusov som vykrajovala kolieska a spárovala som ich.
-
8
Jednotlivé kolieska som natrela krémom a spojila. I zvonku som ich potrela vrstvou krému. Boky koliesok som namáčala v strúhanej Tatranke.
-
9
Pripravila som si čokoládovú polevu a natrela som vrch koliesok.
-
10
Keď čokoláda stuhla, pripravila som si parížsku šľahačku, ozdobila som vrch koliesok aj s plnkou, ktorá mi zvýšila.
-
11
Robila som dvojaké veľkosti malé aj veľké. Tieto sú menšie...
-
12
A nevyšlo nazmar takmer nič... K odrezkom som pridala pokrájané orechy a 2 polievkové lyžice lekváru, urobila som guľky a obalila som ich v kokose. Plnkou, ktorá mi zvýšila som ozdobila snehové gule.
-
13
Prajem vám dobrú chuť....)
Diskusia k receptu