Snehové gule s čokoládou

Autor receptu: ptroci

Su to vylepšené parené buchty,plnené čokoládou,obalené v kokose a pofrkané čokoládou. Je to síce kalorická bomba:) ale raz za čas si treba aj pomaškrtiť na múčnom obede.Veď aj oči jedia.Čo na to poviete?:)

6
porcií
60 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V mlieku rozmiešam droždie do hladka,pridám ostatné suroviny a vypracujem hladké cesto.(mne to vypracuje pekárnička:)) Vypracované cesto nechám v teplej miestnosti vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkám,pohárom vykrojím kolieska a na každe koliesko položím 3 čokoládove kolieska. Ak nemáme čoko-kolieska,dáme 1-2 kocky s horkej,alebo mliečnej čokolády. Potom cesto pevne uzavrieme do typu gule a necháme na pomúčenej doske podkysnúť.
  3. Podkysnuté cesto dáme na 7 min nad paru variť Nepozerať pod hrniec ako tam rastie:),zľakne sa a potom nám spľasne:) !!!
  4. Uvarené buchty celé omastím s olejom,alebo roztopeným maslom a obalím v kokosovej mučke zmiešanej s práškovým cukrom. Na tanieri buchty pofŕkam čokoládovou polevou,alebo zmiešam 6 PL granka s 4-5 PL kakaa a prilievam horúcu vodu. Ma to byť vlačna kašička.