Snehová „Pavlovovej“ s rebarborou

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 12. mája 2016
Snehová „Pavlovovej“ s rebarborou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
400 g
Plnka:
500 g (očistená a rozmixovaná na kašu)
150 g
40 g
300 g
1 vrecúško
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Priemerná váha 1 bielka = 30 g.

    Bielky vyšľaháme s 200 g práškového cukru na tuhý sneh a potom pridáme zvyšných 200 g práškového cukru. Dáme do cukrárskeho vrecka a striekame do tvaru „vaničky“. Dáme vysušiť do rúry na 1 hodinu pri 100 °C.

  2. 2

    Umytú a očistenú rebarboru rozmixujeme a dáme variť s cukrom. Medzitým vymiešame pudingový prášok s mliekom, pridáme ho do vriacej rebarbory a varíme, kým nezhustne. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zmiešame s rebarborovým pudingom. Plátkovú želatínu namočíme do vody, kým nezmäkne, dáme ju nahrievať, kým sa úplne nerozpustí a pridáme do pripraveného krému. „Pavlovovu“ naplníme krémom a ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia