Snehová „Pavlovovej“ s rebarborou
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 12. mája 2016
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton Bratislava, 12. mája 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
60 minút
na 100 °C
na 100 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 400 g |
|
| Plnka: | |
| 500 g (očistená a rozmixovaná na kašu) |
|
| 150 g |
|
| 40 g |
|
| 300 g |
|
| 1 vrecúško |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Priemerná váha 1 bielka = 30 g.
Bielky vyšľaháme s 200 g práškového cukru na tuhý sneh a potom pridáme zvyšných 200 g práškového cukru. Dáme do cukrárskeho vrecka a striekame do tvaru „vaničky“. Dáme vysušiť do rúry na 1 hodinu pri 100 °C.- 2
Umytú a očistenú rebarboru rozmixujeme a dáme variť s cukrom. Medzitým vymiešame pudingový prášok s mliekom, pridáme ho do vriacej rebarbory a varíme, kým nezhustne. Necháme vychladnúť.
- 3
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zmiešame s rebarborovým pudingom. Plátkovú želatínu namočíme do vody, kým nezmäkne, dáme ju nahrievať, kým sa úplne nerozpustí a pridáme do pripraveného krému. „Pavlovovu“ naplníme krémom a ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu