Snehová gaštanová roláda
Foto: liadelioutes
Výborná snehovo-gaštanová roláda bez múky.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Bielky šľaháme, kým sa zafarbia do biela. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa rozpustia všetky kryštáliky. Pridáme ocot a škrob a na nízkych otáčkach zašľaháme.
- 2
Bielkové cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 25 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- 3
Zatiaľ si pripravíme plnku. Gaštanové pyré, smotanu a rum vymiešame do krémova.
- 4
Zvlášť vyšľaháme smotanu.
- 5
Pripravíme si papier na pečenie, ktorý vysypeme práškovým cukrom. Keď je bielkové cesto hotové, ešte za tepla ho prevrátime na papier a strhneme pôvodný papier, na ktorom sa cesto pieklo.
- 6
Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na cesto, 5 cm od okraja necháme cesto voľné. Gaštanovú plnku po lyžičkách navrstvíme na šľahačku. Naplnené zrolujeme a roládu dáme na cca 2 hodiny do chladničky.
Tiež gaštanová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dobry den , mozete skusit ale ja to tak robim a pre mna osobne sa slahacka potom lepsie rozotiera ale mozete skusit a dat vediet .Pekny den