Foto: rennatte
Sezónna bylinka medvedí cesnak plne nahradí klasický cesnak a ešte je aj krásne voňavý a zelený.
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čerstvý medvedí cesnak umyjeme v studenej vode a odložíme na utierku osušiť.
-
2
Z droždia, cukru, trošky mlieka a soli pripravíme kvások, ktorý vylejeme do múky, pridáme rozpustené maslo a smotanu, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť
-
3
osušený medvedí cesnak nasekáme na jemno, osolíme
-
4
pridáme do smotany a premiešame
-
5
nakysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, dáme na plech s papierom na pečenie a natrieme cesnakovú smotanu, upečieme
-
6
vychladnutý osúch nakrájame na štvorce a podávame s mliekom, polievkou alebo acidkom
Bez neho to nebude ono !