Smotanový osúch s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Sezónna bylinka medvedí cesnak plne nahradí klasický cesnak a ešte je aj krásne voňavý a
zelený.
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Čerstvý medvedí cesnak umyjeme v studenej vode a odložíme na utierku osušiť.
- Z droždia, cukru, trošky mlieka a soli pripravíme kvások, ktorý vylejeme do múky, pridáme rozpustené maslo a smotanu, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť
- osušený medvedí cesnak nasekáme na jemno, osolíme
- pridáme do smotany a premiešame
- nakysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, dáme na plech s papierom na pečenie a natrieme cesnakovú smotanu, upečieme
- vychladnutý osúch nakrájame na štvorce a podávame s mliekom, polievkou alebo acidkom