Smotanový osúch s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Sezónna bylinka medvedí cesnak plne nahradí klasický cesnak a ešte je aj krásne voňavý a zelený.

50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme v studenej vode a odložíme na utierku osušiť.
  2. Z droždia, cukru, trošky mlieka a soli pripravíme kvások, ktorý vylejeme do múky, pridáme rozpustené maslo a smotanu, vypracujeme cesto a necháme nakysnúť
  3. osušený medvedí cesnak nasekáme na jemno, osolíme
  4. pridáme do smotany a premiešame
  5. nakysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, dáme na plech s papierom na pečenie a natrieme cesnakovú smotanu, upečieme
  6. vychladnutý osúch nakrájame na štvorce a podávame s mliekom, polievkou alebo acidkom