Smotanovo-špenatové špagety

Autor receptu: chutnaaa

Neviem ci uz tento recept existuje.I ked som ho vydumala sama.je mozne ze niekto mal tento napad uz skor.Neskutocne chutne spagety.

5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na malom mnozstve masla si oprazime slaninku.Ak slaninka pusti vodu,treba ochutnat,je mozne ze je moc slana.Vtedy vodu radsej vylejeme,omacka by bola moc presolena.Pridame spenatove listy.Ja som pouzila rozmrazene Iglo,ale urcite cerstve nic nepokazia.Podlejeme vodou [len tak aby sa mam spenatove listy uvarili,urcite netreba vela vody]. Varime asi 10 min. Pridame niekolko struckov pretlaceneho cesnaku,odstavime z ohna a pridame smotanu.Ja som pouzila hned dve,aby bola omacka jemnucka.Dame spat varit na max 3 min.Omacku zahustime bielou zaprazkou,ale kludne mozete pouzit aj vodu zriedenu so smotanou,alebo mliekom.Dochutime podla chuti,mozeme zjemnit pridanim masla.