Smotanovo-pórová polievka

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 7. apríla 2011
5
porcií
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (väčší)
1,5  l
1 ks
podľa potreby
150 ml
1 lyžica




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo. Opražíme na kolieska pokrájaný pór a zalejeme vriacou vodou. Pridáme bujón, dochutíme vegetou. Varíme asi 15 min. , nakoniec prilejeme smotanu zahustenú hladkou múkou,prevaríme a pridáme petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

jody
A čo, keď niekomu bujón a vegeta chutí, nech si ju dá.
jody
@eraserhead , však ja len tak. Len si myslím, že keby jej tam nechutila, nedáva to tam...
lucylee
no, ja by som povedala tak-sú dve skupiny ľudí-takí, čo dávajú vegetu a bujón všade, lebo im chutí a takí, ktorí tieto veci nemusia, resp. používajú sporadicky, @hviezdickaz patrí asi k tej prvej skupine
hviezdickaz
@lucylee- nedavam vsade bujon... vegetu pouzivam castejsie,to je pravda :) , @eraserhead - bujon som sem dala,pretoze som chcela silnejsi zeleninovy vyvar,no a vegetou,ktorej som pouzila vazne minimum,som to len mierne dochutila... uz som to nesolila,kedze vo vegete sol je... no a co sa celkovo tyka vegety,ako napisala @jody - niekomu chuti a niekomu nie ,my patrime k tym,ktorym chuti :))) ,dakujem za vase komentare :o)
cica2
dobre vyzerá, vyskúšam tiež so smotanou, mňam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia